Hertlovo San José bude s LA Kings hrát pod širým nebem. Zápas uvidí 70 tisíc diváků

Hokejista Tomáš Hertl bude jako jediný Čech na ledě při dalším utkání NHL pod širým nebem. V kalifornském derby bude San José hostit Los Angeles a český útočník zažije atmosféru hokejového utkání před přibližně sedmdesáti tisíci fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink San José Sharks na stadionu San Francisco 69ers

Trénink San José Sharks na stadionu San Francisco 69ers | Zdroj: Reuters

„Je to velké a úžasné. Led byl trochu měkký, ale nakonec nebyl tak špatný," hodnotil po prvním tréninku nejproduktivnější hráč San José Joe Pavelski.

Na Levi's Stadium obvykle hraje jeden z nejslavnějších týmů amerického fotbalu, San Francisco 69ers, ale ti mají teď po sezoně, a tak se tam už v pátek mohli poprvé sklouznout i hokejisté domácích Žraloků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravu zápasu pod širým nebem i předzápasové tréninky sledoval reportér ČRo Martin Charvát

Kouč Tod McLellan jim před tréninkem stanovil 3 cíle. „Jednak si hráči potřebovali zvyknout na samotnou budovu, takže se tam prošli. Nejen okolo ledu, ale i po tribunách. Zadruhé museli bruslit, protože jsme v půl třetí ráno přiletěli z Dallasu, takže se chtěli protáhnout - nic náročného.“

„Za třetí jsme potřebovali zjistit podmínky, jaké na otevřeném a nově vybudovaném hřišti jsou. Jaký je led, mantinely, jak moc se změnily odrazy puku, nebo jak spolu komunikovat. Myslím, že se 70 tisíci lidmi na tribunách bude dost náročné něco slyšet," předpokládá trenér.

Přípravy na tento zápas trvají už více než 3 měsíce, San José zatím žádný duel pod širým nebem nepořádalo a tak se bude muset vypořádat i s trochu nehokejovým prostředím. Podle předpovědi má být při utkání okolo 17 °C.

 

Nejlevnější lístky na utkání stály 65 dolarů a podle odhadů by měl být stadion vyprodaný. Že z těch nejlevnějších míst diváci možná neuvidí na tu dálku ani puk, jim zřejmě nevadí. Nedůležitější je být u toho.

„Zahrát si pod otevřeným nebem je zážitek. Doufám, že přijde co nejvíc lidí. Když bude vyprodaný celý fotbalový staďák, bude to neuvěřitelné,“ těší se Tomáš Hertl.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme