Hokej je opravdu světový sport, řekl ČRo Mike Bossy, legenda Islanders

Boston Garden, Maple Leafs Garden, hala Fórum v Montrealu - to jsou už jen vzpomínky pro pamětníky. Vzpomínky na doby, kdy NHL byla pro mnohé ještě tou ‚pravou‘ NHL, kdy šlo míň o peníze a víc o prestiž, o klub.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legenda New York Islanders Mike Bossy po slavnostním buly s kapitány obou týmu

Legenda New York Islanders Mike Bossy po slavnostním buly s kapitány obou týmu | Zdroj: Reuters

Všechno jde dopředu, všechno se vyvíjí - a na nostalgii není místo. Po letošní sezóně zmizí ze seznamu arén Nassau Veterans Memorial Colliseum na Long Islandu, domov newyorkských Islanders.

Navíc je tu ještě jedna třešnička na dortu. O úvodní buly se tentokrát stará klubová legenda, čtyřnásobný držitel Stanley Cupu Mike Bossy. Toho už minimálně polovina návštěvníků coby aktivního hráče nepamatuje, přesto na tribunách propuká nadšení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mike Bossy vhodil slavnostní buly utkání New York Islanders s Bostonem a pak poskytl rozhovor reportérovi Českého rozhlasu Tomáši Lörinczovi

Mike Bossy, to byl střelec par excellence, lídr týmu, který na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let přebarvil NHL do modrooranžové, což jsou klubové barvy Islanders.

Hráč, který dodnes drží rekord v průměru branek na zápas. A i on se možná v duchu s halou pomalu loučil. Českému rozhlasu ale exkluzivně řekl, že ho samotné stěhování týmu nijak moc netrápí.

„Víte, mám s touhle arénou spojenou spoustu vzpomínek a ty vzpomínky mi zůstanou. Ta budova navíc bude dál existovat,“ říkal Bossy.

„Tým se přesouvá do jiné haly, protože se prostě potřebuje přestěhovat do lepšího. Pravda, v minulosti se nám tady něco povedlo, ale v budoucnosti se klidně něco podobného může povést i jinde. A i kdyby tahle hala přestala třeba existovat, nebude to tak důležité."

Mike Bossy je dál velkým srdcařem a fanouškem Islanders, je klubovou ikonou, přesto nebo právě proto mu víc než na staré hale záleží na úspěchu týmu.

Legendární střelec New York Islanders Mike Bossy přichází vhodit slavnostní buly | Foto: Reuters

„Jednoznačně. Letošní sezona je zatím velmi dobrá a doufám, že to takhle bude pokračovat. A děkuju fanouškům za to, jak tým podporují.“

Mike Bossy se o budoucnost Islanders nebojí, i když jejich současný domovský stánek a ten zmíněný kus historie - zůstane už opravdu jen historií. A nebojí se ani o hokej jako takový, který se od jeho dob hodně změnil.

„Hokej se rozvíjí, roste, rok od roku. Stal se z něj opravdu světový sport. Vášeň a nadšení těch, kteří se chodí dívat, vášeň a nadšení těch, kteří hokej hrají - to zůstává. A co je dobře, že se i tady v NHL objevují hráči z dalších zemí, třeba z Evropy. To dělá hokej lepším,“ řekl Mike Bossy Českému rozhlasu.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme