Hokejista Martin Ševc si angažmá ve Färjestadu pochvaluje

Hokejista Martin Ševc se vrátil do Česka. Tentokrát ale v roli soupeře pražské Sparty v utkání letní soutěže European Trophy. Jeho Färjestadu se v Praze nedařilo, Spartě podlehl 1:5. Ševc si po zápase popovídal s novináři o svém dvojím návratu. V prvním případě šlo o jeho účinkování na pražském ledě, kde se naposledy objevil při oslavách stého výročí českého hokeje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kratěna ze Sparty (vlevo) dává gól brankáři Färjestadu Jonasi Sparringovi.

Ondřej Kratěna ze Sparty (vlevo) dává gól brankáři Färjestadu Jonasi Sparringovi. | Zdroj: ČTK

"Určitě to bylo příjemné, až na ten výsledek. Tohle byl třetí zápas a zatím nedáváme góly, to je naše bolest," okomentoval bývalý kladenský obránce prohru svého týmu 1:5.

Zatímco hráči Färjestadu si kromě jiného mohli vyčítat chabou střeleckou koncovku, vedení švédského klubu mělo na svých bedrech jiný hřích. Nedokázalo odhadnout, jak trnitá může být cesta autobusem z Berlína, kde si jejich celek zařídil v tomto týdnu pro potřeby Evropského poháru provizorní útočiště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Färjestadu Martin Ševc po zápase na Spartě

"V neděli ráno jsme vyjeli, celý den jsme jeli do Berlína. V pondělí a úterý jsme trénovali. Teď se tam zase vracíme, hrajeme tam v pátek zápas a končíme v sobotu v Mannheimu," popsal cestování týmu z Färjestadu Ševc.

Pozdní příjezd do Prahy se možná podepsal na tom, že od druhé třetiny Färjestad nedobrovolně přenechal režii zápasu Spartě. Že by ale švédskému týmu chyběla potřebná motivace, to Martin Ševc nepřipouštěl. "Jeden člověk z Karlstadu šéfuje celému projektu, takže určitě stojí o to, abychom uspěli."

A pokud se týká návratu číslo dvě? Z Kladna zamířil Martin Ševc do Švédska. Nedávno zase zkoušel štěstí v Rusku, ale teď vsadil na důvěrně známé prostředí v Karlstadu.

"Teď v prosinci čekáme s manželkou dítě, takže jsme rádi, že jsme ve Švédsku. Navíc toho cestování není tolik jako v Rusku. Co je vzdálené do třech hodin, jezdíme autobusem, jinak letíme letadlem. Takže jsem z domova maximálně dva dny," pochvaluje si Martin Ševc.

Färjestad vedou bývalé hvězdy

Staronové švédské působiště budí u Martina Ševce důvěru a respekt i díky osobnostem, které se pohybují v jeho blízkosti.

"Když se podíváte na vedení, jsou to všechno bývalí slavní švédští hráči. Sportovním manažerem je Thomas Rundqvist a hlavním šéfem Hakan Loob, což je taky hvězda. Hlavně jsou to pozitivní lidé, a i když máme ve Färjestadu jen ty nejvyšší cíle, tak když vidí, že hrajeme naplno, tak nás nestresují ani když se zápas výsledkově nepovede," těší Martina Ševce přístup vedení klubu.

Trenér Färjestadu Tommy Samuelsson momentálně improvizuje na postu golmana. O to víc se těší český obránce, až se do branky postaví jeho krajan Alexandr Salák.

"Saša Salák ještě nemá výzbroj, možná, že když mu přijde v Německu, tak by chytal. Jsem tam vlastně jediný cizinec, který nemluví švédsky, takže můžu aspoň se Sašou mluvit česky. Snažím se zdokonalit angličtinu a to mi bude stačit," tvrdí Martin Ševc. Ale těch pár nejdůležitějších švédských nadávek, bez kterých se hokejista asi neobejde, zvládá prý docela dobře.

Aleš Procházka, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme