Hokejista Vašíček se o rekordu dozvěděl až v Česku

Jediný trénink absolvovala dnes odpoledne na pražském ledě česká hokejová reprezentace před zítřejším odletem do Finska. Mezi hráči, kteří krátce po poledni mířili se svým hokejovým nádobíčkem do útrob O2 arény, byl i jeden čerstvý rekordman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Josef Vašíček (vpravo) a Zbyněk Irgl během tréninku v O2 aréně

Hokejisté Josef Vašíček (vpravo) a Zbyněk Irgl během tréninku v O2 aréně | Zdroj: ČTK

Útočníka Josefa Vašíčka nešlo přehlédnout. Nejen díky jeho 192 centimetrům, ale také proto, že v nedělním utkání Jaroslavle s Čerepovcem nasbíral pět kanadských bodů - a to se v dosavadní historii Kontinentální ligy ještě nikomu nepovedlo.

"Zjistil jsem to až druhý den, když jsem přiletěl domů. Bylo to díky spolupráci celé pětky. Moc mi pomohl Pavol Demitra, který na ledě udělal spoustu práce. Byl to krásný večer," popsal rekordní zápis do statistik KHL Josef Vašíček. Jak už naznačil, gratulace ke svému rekordu mohl přijímat až doma, v češtině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Josef Vašíček je rekordmanem KHL

"Hráli jsme v neděli, po zápase jsem odjel do Moskvy a v pondělí ráno jsem letěl do Prahy na sraz. Takže v Rusku jsem od toho zápasu vlastně nebyl," říká Vašíček, který si poté vzpomněl, že během svého působení v zámořské NHL získal v jediném utkání čtyři kanadské body.

"Bylo to v Carolině, když jsem hrál první zápas po čtyřměsíční pauze zaviněné operací kolena," zapátral do minulých let český hokejista.

I bitka má mít pravidla

Být to ještě před několika dny, mohl se útočník Jaroslavle těšit, jak se při dalším turnaji Euro Hockey Tour potká v reprezentaci s hráči Avangardu Omsk - Romanem Červenkou a Martinem Škoulou. Jejich absenci má na svědomí bitka vyvolaná soupeři v pátečním utkání s Viťazem Čechov.

"I bitka má mít nějaká pravidla. Tohle mi přišlo jako boj bez pravidel a to k hokeji určitě nepatří," má jasno Vašíček. I jeho klub - tedy Jaroslavl - má s Čechovem své zkušenosti.

"Měli jsme tam se spoluhráčem Karlem Rachůnkem také menší výstup, ale ještě se to udrželo v normě. A další zápas už hráli pod novým trenérem, který jim zakázal se takhle prát. Takže jsme hráli opravdu hokej," vzpomíná Vašíček, pro kterého je teď důležité, aby v reprezentačním týmu náležitě prodal svoji současnou herní pohodu.

"Pro hráče je moc důležité, když si věří. Doufám, že aktuální pohodu přenesu i do reprezentace," věří Josef Vašíček. První zápas čeká národní tým ve čtvrtek ve finském Espoo proti domácímu mužstvu.

Aleš Procházka, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme