Hokejisté Karlových Varů chtějí konečně dosáhnout na body z cizího stadionu

Hokejoví fanoušci u nás dnes mohou jít na dva zápasy Tipsport extraligy. Na dohrávku 6. kola mezi Slavií a Vítkovicemi a na předehrávku 12. kola mezi Libercem a karlovarskou Energií. Pokud si vyberou duel na severu Čech, uvidí mimo jiné snažení Karlových Varů o první výhru na ledě soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 24. kola hokejové extraligy HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 25. listopadu v Karlových Varech. Lukáš Pech (vpravo) a brankář Lukáš Mensator z Karlových Varů a Michal Důras ze Zlína.

Utkání 24. kola hokejové extraligy HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 25. listopadu v Karlových Varech. Lukáš Pech (vpravo) a brankář Lukáš Mensator z Karlových Varů a Michal Důras ze Zlína. | Zdroj: ČTK

Všechny body, které zatím karlovarská Energie získala, jsou z domácí KV arény. Naopak Bílí Tygři uhráli venku už dvě výhry. Co by mohlo na soupeře platit, prozrazuje karlovarský Roman Pšurný.

„Doma hrají dobře. Pokud neinkasujeme a naopak půjdeme do vedení, dokážeme být nepříjemní. Jakmile dotahujeme, tak nám to zase až tolik nejde.“

Když se podíváte na tabulku, liga je vyrovnaná. Poslední je bez bodu mistr ze Zlína. Na prvním místě neporažený Litvínov. Každý může porazit každého.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista karlovarské Energie Roman Pšurný před extraligovým soubojem s Libercem

„Ale je za námi teprve šesté kolo. Přesto to o něčem napovídá. Zlín měl přes léto hodně aktivit, takže měli kratší přípravu. Naopak Litvínov měl naopak hodně času. Uvidíme. Lámat chleba se bude až kolem Vánoc.“

Svoji roli v odlišné přípravě extraligových týmů na sezonu sehrála i staronová Liga mistrů. „Může být. Dlouhé cestování a silní soupeři stojí hodně sil,“ říká Roman Pšurný.

I jeho dnešní soupeř Liberec Ligu mistrů hraje a v extralize to na něm není znát. Na severu Čech začne zápas Bílých Tygrů s Energií v 18:20. Hokejisté Slavie a Vítkovic budou napravovat prohry z minulého kola od 18:15 v O2 aréně.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme