Hokejisté Kladna chtějí v baráži potvrdit zlepšení proti první Olomouci

Pět kol z celkového počtu dvanácti odehrály čtyři týmy v baráži o extraligu. Tabulce zatím překvapivě vévodí Olomouc před Chomutovem a Mladou Boleslaví. Naopak největší zklamání zažívají příznivci Kladna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově | Zdroj: ČTK

Pokud by kladenští hokejisté z Chomutova nepřivezli ani bod, jejich plán na zachování extraligové příslušnosti by dostal povážlivé trhliny. Postavení v tabulce, ale náladu v kabině mužstva nepoznamenalo.

„Na to v jaké jsme situaci, je nálada výborná. Jsme rádi, že jsme získali bod v Boleslavi, i když jsme sahali po dvou. Snad to bude v dalších zápasech lepší,“ popsal aktuální situaci útočník Pavel Patera.

Přehrát

00:00 / 00:00

V neděli přivítáme Olomouc a už musíme vyhrát, burcuje svoje spoluhráče kladenský kapitán Pavel Patera

Z ledu Pirátů Rytíři ukořistili dva body. „Hráli jsme venku tak jsou dva body výborný. Teď potřebujeme hlavně vyhrát v neděli,“ neopomněl zdůraznit kladenský kapitán. Jeho tým musí ještě hodně přidat, pokud nechce hrát v příští sezóně první ligu.

„Nemůžeme si oddychnout do té doby, dokud nebude nějaká jistota. A jistotou je jedině záchrana v extralize,“ uvedl asistent Josef Zajíc.

To Chomutovští vstoupili do baráže výborně. Poslední dva zápasy ale prohrály a situace v tabulce se vyrovnává.

Prohra v prodloužení není pro Chomutov důvodem k panice

Bitva s Kladnem, kterou rozhodla až devátá sekunda prodloužení, nabídla oboustranně spíš opatrný hokej. Důležitá pro oba celky byla především defenziva.

„Oba týmy se soustředily hlavně na obranu. V baráži je každý bod důležitý. Myslím si, že jsme ke gólům měli blíže, ale některé akce jsme zbytečně překombinovali,“ litoval po zápase slovenský útočník v chomutovských službách Martin Šagát.

Nepřipouští si zároveň, že by si páteční prohrou v nastaveném čase Severočeši situaci zkomplikovali.

„Žádná komplikace to zatím není. Stále je před námi spousta zápasů, máme devět bodů a není důvod k panice.“

Mladá Boleslav podruhé ztratila vítězství v poslední minutě

Takové přání má pochopitelně každé mužstvo. Mladá Boleslav není výjimkou. Bruslaři vyhráli v Olomouci 3:2 v prodloužení. Jenže měli nakročeno ke třem bodům. Vedli 2:0, ale necelé čtyři sekundy před sirénou Hanáci vyrovnali.

„Těžko se to hodnotí. Před zápasem bychom dva body brali, ale podle vývoje utkání jsme chtěli všechny tři. Pro nás je důležité, že jsme zůstali ve hře,“ vrátil se k utkání asistent trenéra Mladé Boleslavi Marian Jelínek.

Jenže nejen na Hané měl sedminásobný účastník baráže problémy se zápasovou koncovkou. V Chomutově přišlo mužstvo o tři body 39 sekund před závěrem, v pátečním večeru se situace v Olomouci opakovala.

Olomouc doma poprvé ztratila body

„Hlavně chci hráčům poděkovat za heroický výkon. Nikdo v Olomouci zatím body nezískal. Neprohráli jsme a už musíme koukat na nedělní utkání,“ zůstal pozitivně naladěn asistent mladoboleslavského trenéra.

V podobném duchu mohl hovořit olomoucký asistent Jiří Dopita. Po vyrovnání krátce před závěrečnou sirénou měl jasno, čemu za něj Hanáci vděčí.

„Vyplynulo to z bojovnosti a urputnosti, která se nám vyplatila. Jsem rád, že jsme bojovali až do konce a bod je pro nás velice cenný,“ pochválil Dopita své svěřence, kteří se v neděli představí na ledě Kladna. Mladá Boleslav přivítá Chomutov.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme