Hokejisté Kladna jsou po sérii nepovedených zápasů na vítězné vlně

Kompletním 24. kolem dnes pokračuje hokejová Tipsport extraliga. Před ním se hokejové týmy dělí do dvou skupin. Jedna věří, že ukončí sérii nepovedených zápasů, druhá by ráda navázala na předchozí úspěchy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Rytíři Kladno (ilustrační fotografie)

HC Rytíři Kladno (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Do té první bezesporu patří hokejisté karlovarské Energie. Západočeši z posledních osmi zápasů vyhráli pouze jediný a posbírali v nich jen pět bodů.

„To mužstvo se těmi prohranými zápasy pochopitelně dostává dolů, pokud v utkání nevedeme, tak nehrajeme dobře. Pořád se nám stává, že dostaneme první branku a pak ten výkon jde bohužel postupně dolů. Trochu ty těsné prohry na to mužstvo padají,“ říká smutně trenér Energie Jaromír Kverka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová extraliga pokračuje kompletním 24. kolem

Podobně na tom jsou i v Chomutově, který vyhrál zápas až po předchozích osmi porážkách. Na růžích nemají ustláno ani ve Vítkovicích či na Slávii. Recept na cestu z krize mohou týmy čerpat třeba u kladenských Rytířů. Ti se po pěti porážkách v řadě oklepali a v posledních třech zápasech nenašli přemožitele.

„Podpořili jsme to obětavostí, leháme do střel a jsme schopni dát alespoň ty 3 góly, což je moc důležité. Zdá se mi, že to odhodlání je tam teď mnohem větší,“ popisuje útočník Kladna Jan Hlaváč. Jsou ale týmy, které cestu z krize řešit nemusí a potvrdit formu budou chtít i dnes. Vedle suverénní Sparty je to určitě Hradec Králové nebo Plzeň.

Všechny tři celky z aktuálně nejlepší formou se představí dnes na domácích kluzištích. Sparta hostí Slávii, Mountfiled Chomutov a Plzeň Zlín. Vedle těchto duelů vám reportéři přiblíží i průběh zápasů Litvínov Kladno, Karlovy Vary Pardubice, Liberec Vítkovice a Třinec Brno.

Petr Kadeřábek, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme