Hokejisté Kladna se chtějí vyhnout baráži

Deset dní zbývá do začátku nového ročníku hokejové Tipsport extraligy. S přáním vylepšit loňské umístění do ní vstoupí také hokejisté Kladna. Ti skončili po základní části na posledním místě, ale baráži se díky dobrým výsledkům ve skupině o udržení nakonec vyhnuli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kladna se radují po jedné z branek do slávistické sítě

Hokejisté Kladna se radují po jedné z branek do slávistické sítě | Zdroj: ČTK

¨"Přál bych si vyhnout se baráži, abychom se neplácali dole v tabulce. Ale uvidíme, jaký bude vývoj, jak to bude se zraněním hráčů," říká trenér kladenských hokejistů Otakar Vejvoda, který ví o čem mluví.

V jeho týmu by měli být podobně jako v předcházejících sezónách tahouny zkušení hráči. Jména jako Pavel Patera, Radek Bělohlav nebo Libor Procházka už toho v hokejovém životě mají dost za sebou. Jejich přínos pro tým je ale stále velice významný

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Kladna chtějí v extralize dopadnout lépe než loni

"Když je sleduju na ledě, trénincích, ale i mimo led, tak ti kluci působí neuvěřitelně pozitivně. Bez nich by to bylo jiné. Jsme moc rádi, že tady jsou. Věk v tomto případě nerozhoduje," chválí opory týmu Otakar Vejvoda.

Věk ale rozhodně nepřidá na zdraví, což by mohl potvrdit i další z mistrů světa v kladenském dresu Martin Procházka. Celou přípravu promarodil a začátkem tohoto týdne se podrobil operaci kolena. Dá se jen těžko odhadovat, zda se během sezóny k týmu připojí

"Mluvil jsem s Martinem tři dny před operací a dohodli jsme se, že až se bude moci hýbat, tak se zastaví na stadionu a domluvíme se, co dál," řekl Vejvoda.

Kladno výrazně obměnilo kádr

Martin Procházka nebude jediným, kdo oproti loňsku v úvodu letošní sezóny v kladenském dresu nenastoupí. Klub opustilo hned devět hráčů, zkušených i mladších. Podobný mix se podařilo vedení klubu naopak přivést do Kladna.

"Jindrovi Kotrlovi je například 35 let a u něj věk vůbec nerozhoduje, Jirkovi Drtinovi je pětadvacet. Pak sem přišli mladí kluci, kteří cítí šanci hrát extraligu. Například Sam Mjatsjan, Tomáš Knotek, Honza Piskáček, máme i nadějné juniory, takže je kam sáhnout, " má Otakar Vejvoda radost z nových posil.

Kladenský trenér zmínil Samuela Mnatsjana, který se v týmu Kladna objevil v létě tak trochu náhodou. Coby student hokejové školy si přišel zatrénovat s juniorkou a kouči se tak zalíbil, že si ho nejen vytáhl na trénink áčka, ale později ho zařadil i na soupisku.

Vejvoda věří Cikánkovi

Na té naopak bude chybět brankářská jednička loňské sezóny. Miroslav Kopřiva kývl na nabídku Slavie Praha. I tak by ale na tomto postu Kladno problémy mít nemělo.

"Zůstal Lukáš Cikánek a je opravdu velmi dobrý. Navíc přišel Martin Falter. Na nich můžeme stavět, oba jsou výborní. A mužstvo jim věří, " pochvaluje si Otakar Vejvoda.

Jeho tým, který se od nové sezóny vrací k názvu Vagnerplast Kladno, vstoupí do extraligových bojů 17. září domácím zápasem s Mladou Boleslaví.

Alena Benešová, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme