Hokejisté Komety Brno vyhráli čtvrtý zápas, ve finále vede Zlín 3:1

Brněnská Kometa vyhrála ve čtvrtém finálovém utkání hokejového play-off nad Zlínem 3:1 a snížila stav série na 1:3. Pátý zápas se hraje na ledě Zlína v pátek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté brněnské Komety se radují z gólu ve finálovém utkání se Zlínem

Hokejisté brněnské Komety se radují z gólu ve finálovém utkání se Zlínem | Zdroj: ČTK

Kometa vstoupila do utkání lépe a první třetinu vyhrála 2:0. Skóre otevřel v 7. minutě Jakub Svoboda, když překonal Kašíka po vyražené střele Koreise.

Na rozdíl dvou gólů zvýšil o deset minut později Vondráček, který využil pěknou přihrávku Koreise zpoza branky a z bezprostřední blízkosti prostřelil zlínského brankáře.

Oba týmy měly v první části výhodu dvojnásobné přesilovky. Zatímco brněnští hráli v pěti proti třem pouze jedenadvacet vteřin, Zlín nevyužil stejnou výhodu trvající bez deseti vteřin dvě minuty.

Na začátku druhé třetiny dohrával Zlín přesilovou hru a po 27 vteřinách ji Čajánek po přihrávce Zámorského využil – 2:1. I v dalších minutách byli hosté lepším týmem, brněnští se museli dvakrát bránit v oslabení, ale k vyrovnání soupeře nepustili.

Na druhou stranu směrem dopředu nebyla Kometa ve druhé části vůbec nebezpečná a zlínský brankář Kašík neměl mnoho práce. Třiadvacet vteřin před druhou přestávkou se individuálně prosadil Köhler a trefil tyč Trvajovy branky.

V úvodu třetí třetiny, kdy se čekala snaha Zlína o vyrovnání, se z levé strany natlačil před Kašíka Koreis a blafákem do bekhendu vrátil Kometě dvougólové vedení – 3:1.

Největší šanci na zvýšení náskoku domácích měl kapitán Komety Čermák. Při trestném střílení, které rozhodčí nařídil za faul Matějíčka, byl úspěšnější brankář Kašík.

Zlín v závěru zkusil ještě hru bez brankáře, ale jeho snahu o vyrovnání zhatil vyloučením Balaštík. Kometa tak vyhrála 3:1 a stejný poměrem vyhrává Zlín ve finálové sérii.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Kometa Brno - PSG Zlín 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Jakub Svoboda (Koreis), 17. Vondráček (Koreis, Kempný), 42. Koreis (Kuboš, Žižka) - 21. Čajánek (Zámorský, Veselý). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Veselý (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:3.
Brno: Trvaj - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - T. Svoboda, Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, V. Němec, Pivko - Vondráček, Koreis, Jakub Svoboda - P. Mrázek, Raška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme