Hokejisté Lva udělali první krok k finále KHL, porazili Jaroslavl 3:0

Hokejisté Lva Praha porazili v úvodním semifinále play off Kontinentální ligy Lokomotiv Jaroslavl 3:0. Domácím pomohly v první třetině dva slepené góly Ondřeje Němce a Jakuba Klepiše, které dělilo 45 vteřin. Třetí branku přidal minutu před koncem Niko Kapanen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Lva Petri Vehanen se na první výhře proti Jaroslavli podílel čistým kontem

Gólman Lva Petri Vehanen se na první výhře proti Jaroslavli podílel čistým kontem | Zdroj: ČTK

Klíčová pasáž zápasu přišla v 15. minutě. Když už se zdálo, že domácí překombinovali přečíslení tří na dva na úkor střelby, dostal se puk k Němcovi, jenž parádně umístěnou ranou využil přesilovku.

Chvíli poté nahodil Klepiš od modré čáry puk a ten i zásluhou clonícího Cingela skončil až v síti.

Ve druhé třetině byli lepší hosté, ovšem v cestě jim stál výborně chytající gólman Lva Vehanen. I jeho zásluhou udržel pražský celek dvougólové vedení až do závěrečné dvacetiminutovky.

Jaroslavli zkomplikoval cestu ke zdramatizování zápasu obránce Ljubuškin, který zasáhl Cingela do oblasti hlavy a krku a dostal trest na pět minut a do konce zápasu. Naopak minutu před koncem zpečetil vítězství Lva Kapanen.

Druhé finálové utkání Západní konference se hraje v pátek na stejném místě od 19 hodin.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Západní konference - 1. zápas:
Lev Praha - Lokomotiv Jaroslavl 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Němec (Kapanen, Gragnani), 15. Klepiš (Ševc), 59. Kapanen. Rozhodčí: Bulanov, Zacharov - Michel, Šichanov. Vyloučení: 6:4, navíc Ljubuškin 5 min. a do konce utkání, Platt (oba Jaroslavl) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5834. Stav série: 1:0.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Klepiš, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.
Jaroslavl: Sanford - Kronwall, Jakovlev, Holös, Višněvskij, Ljubuškin, Vasiljev, Gorochov, Pašnin - Plotnikov, Apalkov, Averin - Černikov, Petrov, Platt - Galimov, Kartajev, Koňkov - M. Redlihs, Sprukts, Musatov. Trenér: Dave King.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme