Hokejisté Mountfield HK absolvovali první trénink. Kádr 33 hráčů se zúží během 14 dnů

Nově vytvořený extraligový hokejový tým Mountfield HK začal trénovat. Trenérská dvojice Peter Draisaitl - Jiří Kučera měla k dispozici 33 hráčů a před sebou má těžký úkol vybrat z nich kádr pro novou sezónu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté extraligového klubu Mountfield HK se sešli 24. července poprvé na neoficiálním tréninku na ledě. Vpravo trenér Peter Draisaitl

Hokejisté extraligového klubu Mountfield HK se sešli 24. července poprvé na neoficiálním tréninku na ledě. Vpravo trenér Peter Draisaitl | Zdroj: ČTK

„Měli jsme 29 hráčů a čtyři gólmany,“ popisuje jeden z trenérů Jiří Kučera. Z takové nabídky s hlavním koučem Peterem Draisaitlem v příštích dvou týdnech vybere nový tým, který bude hrát extraligu pod hlavičkou Mountfield HK.

Úvodní trénink na hradeckém zimním stadionu byl především poznávací, v následujících dnech hokejisty čeká série testů a oficiálně začne příprava až příští týden.

„To znamená, že teď čtyři pět dnů trochu improvizace, led, testy a od úterý 30. to tady rozjedeme natvrdo. Těch prvních 12 až 14 dnů do prvního zápasu Euro Trophy budeme trénovat s kádrem, který tady je,“ komentuje situaci hlavní kouč Peter Draisaitl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Václava Plecháčka z prvního tréninku extraligového týmu Mountfield HK

Už v jeho původním českobudějovickém kádru je několik hráčů, kteří by se na konečnou soupisku nevešli za normálních okolností, a k nim ještě přibyla pětice hradeckých hokejistů, kteří tady hráli první ligu.

„Někdy na to potřebuješ dva až tři roky, než poznáš hráče úplně,“ přiznává Draisaitl, že posoudit během několika dní kvalitu jednotlivých hráčů bude velmi náročné.

Květoň: Základní sestavu nemáte nikdy jistou

Usilovně se pracuje také na tom, aby hradecký zimní stadion dostal extraligový kabát. Hráči už přišli do úplně nových kabin a pro ty, kteří tady působili, to byla velká změna.

„Je to velký rozdíl od toho, co tady bylo. Kabiny, obrovská převlékárna, vzadu velká sedačka s kuchyňkou,“ říká Petr Haluza, kterého čeká těžký úkol. Přesvědčit trenéra, že má na nejvyšší soutěž.

„Není to jednoduché pro nikoho, každý se s tím musí nějak poprat,“ suše konstatuje Haluza.

Logo Mountfieldl HK | Foto: ČTK

Jistotu , že se dostanou do konečného extraligového kádru, nemají ani hokejisté původního českobudějovického týmu. Přiznává to i jeden z nich, Lukáš Květoň:

„To nemáte nikdy. Ani v Budějicích ani tady ani v jiném mančaftu. Vždycky to tak je a je to dobře. Je tu konkurence, tlak hráčů na nás, musíte hrát pořád naplno. Je to sport. Buď se dostanete do sestavy, nebo ne.“

Nutné zužování se bude týkat více než desítky hokejistů a trenéři by chtěli mít jasno do začátku European Trophy, do níž Východočeši vstoupí 13. srpna zápasem proti Plzni. V další fázi si zahrají proti celkům ze Švédska, Finska, Německa a Rakouska.

Václav Plecháček, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme