Hokejisté NY Rangers míří do finále NHL, v Montrealu vyhráli i druhý zápas

I ve druhém zápase finále Východní konference NHL zvítězili hráči New York Rangers. Nad Montrealem tak vedou 2:0 a další dvě utkání navíc odehrají na domácím ledě v Madison Square Garden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Kreider se raduje po přesilovkovém gólu spoluhráče Martina St. Louise. Brankář Tokarski díky němu nic neviděl

Chris Kreider se raduje po přesilovkovém gólu spoluhráče Martina St. Louise. Brankář Tokarski díky němu nic neviděl | Zdroj: Reuters

Hokejisté Canadiens chtěli odčinit porážku z prvního zápasu a svého soupeře přestříleli. V úvodu sedmé minuty se navíc ujali vedení, když dostal puk za Lundqvista Max Pacioretty.

Vedení ale domácímu týmu vydrželo pouhých 17 sekund, pak za Dustina Tokarskiho v brance Canadiens propadlo nahození Ryana McDonagha a Rangers srovnali. Minutu před koncem první třetiny pak Rick Nash zakončil přečíslení Rangers a otočil vývoj zápasu.

Definitivní podobu dal výsledku osmatřicetiletý veterán Martin St. Louis. Přesnou ranou v přesilové hře zvýšil na 3:1, Tokarski nestihl reagovat.

V poslední dvacetiminutovce vyslali Canadiens na branku Rangers 19 střel, Henrik Lundqvist byl ale bezchybný. Tým z New Yorku vyhrál v Montrealu i druhý zápas a míří do finále NHL. Další dva zápasy se odehrají v newyorské Madison Square Garden.

I přes velkou snahu a střeleckou převahu dali Canadiens Henriku Lundqvistovi jediný gól | Foto: ČTK/AP

Semifinále play off NHL:
Finále Východní konference - 2. zápas:
Montreal - New York Rangers 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Branky: 7. Pacioretty - 7. McDonagh, 19. Nash, 29. St. Louis. Střely na branku: 41:30. Diváci: 21.273. Stav série: 0:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme