Hokejisté Pardubic přestříleli Slavii a jsou ve čtvrtfinále, kde je čeká Třinec

V rozhodujícím pátém utkání předkola play off mezi Pardubicemi a Slavií byli úspěšnější Východočeši. V zápase bohatém na góly dokázali pardubičtí otočit v poslední třetině skóre a postoupili do čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubický Semorád se raduje z gólu do sítě Slavie i z postupu do čtvrtfinále play off

Pardubický Semorád se raduje z gólu do sítě Slavie i z postupu do čtvrtfinále play off | Zdroj: ČTK

Slavia dala hned při prvním střídání gól. V jedenácté vteřině se dostal po chybě obrany do samostatného úniku Bednář a prostřelil Hudáčka. V sedmé minutě zvýšil na rozdíl dvou gólů Skokan.

Pardubice dokázali v šestnácté minutě vstřelit kontaktní gól. Po dlouhém obléhání Furchovy branky vypálil od modré čáry Kočí a puk se zastavil až v síti. Do konce první třetiny pokračoval nápor domácích, kteří dokonce dostali puk za záda Furcha, rozhodčí však gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznal.

Vyrovnání se tak dočkaly Pardubice až na začátku druhé třetiny. Z prostoru kruhů prostřelil gólmana Slavie Semorád. Vzápětí byl vyloučený hostující Štich, ale místo aby Pardubice dokonaly obrat ve skóre, tak v oslabení skóroval Jelínek a vrátil Slavii vedení.

Pak mohl na rozdíl dvou gólů zvýšit Bednář, ale v šanci selhal. V polovině zápasu tak opět udeřili domácí. Zohorna se dostal před Furcha, kterému udělal kličku a skóroval do odkryté branky. Na konci druhé části poslal Bednář do šance Whartona. Ten bez přípravy vypálil a Slavia opět vedla.

V Pardubicích se rozhodne o posledním čtvrtfinalistovi hokejového play-off

Číst článek

O výsledku se rozhodlo na začátku třetí třetiny. Během jedné minuty překonali hostujícího brankáře Sýkora a Tybor, který za další dvě minuty přidal šestý gól. Pardubice tak odskočily svému soupeři na rozdíl dvou gólů.

To je dostalo do sedla, Slavia sice bojovala, ale do šancí už se dostávala jen těžko. V závěru navíc snahu přehnal Jelínek, který u mantinelu tvrdě atakoval Noska a dostal trest na pět minut. Hosté tak dohrávali ve čtyřech a na výsledku už nic změnit nedokázali.

Pardubice tak postoupily do čtvrtfinále play off hokejové extraligy, ve kterém se střetnou s Třincem.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 6:4 (1:2, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. V. Kočí (Kolář), 26. Semorád (V. Kočí), 30. T. Zohorna (Kolář, Cetkovský), 41. P. Sýkora (T. Zohorna, Cetkovský), 42. Tybor (Gregorc, P. Sýkora), 44. Tybor (Kolář) - 1. Bednář (Krenželok, Kolařík), 7. Skokan (Poletín, Šenkeřík), 29. P. Jelínek, 39. Wharton (Bednář, Krenželok). Rozhodčí: Minář, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc P. Jelínek (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8745. Konečný stav série: 3:2.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Slavia: Furch - Kolařík, Štich, Valach, Wharton, Šenkeřík, Holub - Bednář, Žejdl, Krenželok - Stránský, P. Jelínek, J. Doležal - Skokan, V. Růžička ml., Poletín - Klhůfek, Langhammer, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme