Hokejisté pražského Lva zvítězili v Omsku a bodovali poosmé v řadě

Hokejisté pražského Lva dokázali v Kontinentální lize bodovat už v osmém utkání v řadě. Úspěšnou sérii naposledy natáhlo české mužstvo v Omsku, kde přehrálo domácí výběr vedený trenérem Milošem Říhou 3:2 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petri Vehanen z HC Lev Praha (vlevo) přijímá gratulaci k vítězství od spoluhráčů (zleva) Ondřeje Němc, Jana Lukáše a Jiřího Sekáče po utkání Kontinentální hokejové ligy mezi pražským Lvem a Traktorem Čeljabinsk

Brankář Petri Vehanen z HC Lev Praha (vlevo) přijímá gratulaci k vítězství od spoluhráčů (zleva) Ondřeje Němc, Jana Lukáše a Jiřího Sekáče po utkání Kontinentální hokejové ligy mezi pražským Lvem a Traktorem Čeljabinsk | Zdroj: ČTK

Pražané získali z posledních dvou venkovních duelů plný počet bodů a skvěle začali také v souboji s Omskem. V první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok po trefách Švéda Zackrissona a Fina Jaakoly.

Domácí se poprvé prosadili až po první přestávce, kdy v početní výhodě snížil na 1:2 Kuljaš. Na další trefu čekali diváci na omském stadionu až do závěrečné periody, ve které osm minut před koncem základní hrací doby vyrovnal druhou přesilovkovou trefou Kurjanov.

Více branek ve zbývajících minutách nepadlo, po bezgólovém prodloužení tak musely o vítězi úterního klání rozhodnout samostatné nájezdy. Ty měly jediného úspěšného střelce, kterým se stal hned v první sérii hostující David Ullström.

Bod navíc tak bere po vítězství 3:2 po samostatných nájezdech pražský Lev, který upevnil svou pátou příčku v tabulce Západní konference. Jediný český zástupce v KHL bodoval už v osmém utkání v řadě, naposledy vyšli svěřenci trenéra Jalonena bodově naprázdno na konci října v Petrohradu. Dnešní soupeř Lva se naopak dál trápí, mužstvo vedené koučem Milošem Říhou je čtvrtým nejhorším mužstvem soutěže.

Kontinentální hokejová liga:

Avangard Omsk - HC Lev Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Kuljaš (Širokov, Kurjanov), 52. Kurjanov (Ivanov) - 13. Zackrisson (Ridderwall), 16. Jaakola (Azevedo), rozhodující sam. nájezd Ullström. Rozhodčí: Buturlin, Ravodin - Medveděv, Sadovnikov. Vyloučení: 5:8, navíc Pěrežogin 5 min. a do konce utkání, Kurjanov (oba Omsk) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6920.

Sestavy:
Omsk: Garon - Kuljaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Nurislamov, Poleščuk - S. Kosticyn, D. Sjomin, Kazakov - Pěrežogin, Popov, Ružička - Ivanov, Kurjanov, Širokov - Kalinin, Žerebcov, Berdnikov. Trenér: Miloš Říha st.
Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Gragnani - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Pacovský, Cingel, Ridderwall - Matai. Trenér: Kari Jalonen.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme