Hokejisté Ruska nebudou bydlet v Ostravě, ale v kravařské Buly Aréně

Dnešní den si zvolilo pro svůj příjezd na hokejové mistrovství světa hned sedm týmů. Asi nejsledovanější bude přílet Rusů na letiště v Mošnově. Úřadující mistři světa přiletí speciálem z Moskvy před šestou večer a hned po odbavení zamíří do svého azylu v Kravařích, kde budou bydlet po celou dobu šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na ruský hokejový tým se v Buly Aréně v Kravařích těší, největší ruské hvězdy jsou součástí výzdoby hotelu

Na ruský hokejový tým se v Buly Aréně v Kravařích těší, největší ruské hvězdy jsou součástí výzdoby hotelu | Zdroj: ČTK

„Welcome to the official hotel“ je nápis, který zdobí vstup na recepci do kravařského Buly sportu, tedy místa, kde od dnešního večera budou ubytováni úřadující hokejoví mistři světa z Ruska.

V 51 jednolůžkových pokojích probíhají na poslední chvíli finální úpravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Ruska nebudou bydlet v průběhu mistrovství světa v Ostravě, ale v Kravařích v Buly Aréně, kde budou mít veškerý servis

„Pro naše město, pro samotnou Buly Arénu je to velká pocta, že přijede takový tým. O tom se nám ani nesnilo, že by se to mohlo někdy udát a že by to vůbec bylo možné,“ říká Alois Hadamczik, někdejší reprezentační trenér, který celý komplex vybudoval.

Rusové si přitom původně ubytování hledali v Ostravě.

„Sborná se nahlásila, že by si to chtěla prohlédnout a byla tady. Rusové vyloženě přišli ne na nabídku, ale na popud toho, že ruské týmy tady byly. Láďa Vůjtek starší tady byl s týmem, Bykov, česká reprezentace, Francie,“ vyjmenovává Hadamczik.

Ruský tým přivítají z plakátů legendy Vladimír Treťjak a Valerij Charlamov | Foto: ČTK

Na rozdíl od nich však pobyt úřadujících mistrů světa doprovází mimořádná bezpečnostní opatření. K hráčům se běžný smrtelník nemá šanci dostat.

„Okolí Buly centra by mělo být pro veřejnost neprodyšně uzavřeno,“ vysvětluje majitel bezpečnostní agentury Milan Opavský.

„Kolik lidí tady budeme mít nasazených, určitě prozrazovat nebudu. V okamžiku jakéhokoliv konfliktu máme připravena různá opatření, jak eliminovat jakékoliv nebezpečí,“ dodává.

Na ruské hokejisty čeká v Kravařích opravdový luxus, v Buly Aréně nechybí ani rehabilitace a bazény | Foto: ČTK

„Ruská sborná má v otázce bezpečnosti zvláštní podmínky. Tak přísná bezpečnostní opatření jsem na žádném mistrovství nikdy nezažil, ale situace je asi vyhrocená. Nejdřív přišla česká policie, pak ruská, autobus musí být hlídán 24 hodin denně,“ popisuje Hadamczik.

Přitom tréninky i samotné zápasy se odehrávají v Ostravě. Pro ruskou sbornou to znamená dojíždět za policejního doprovodu několikrát denně zhruba půlhodinovou vzdálenost do Ostravy.

„V tom nevidím problém, protože do Ostravy to není tak daleko. Pokud budou mít policejní doprovod, žádná zácpa nebude. Věřím tomu, že za maximálně půl hodiny jsou na stadionu,“ uzavírá někdejší reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Buly Arény je na mistrovství světa připraveny o čemž svědčí plakáty maskotů Boba a Bobka | Foto: ČTK

Radim Sajbot, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme