Hokejisté Slavie i Litvínova byli doma stoprocentní

Pražská Slavia dokázala i ve druhém domácím zápase porazit Liberec a v sérii se dostala do vedení 3:1 na zápasy. Stejně úspěšný byl v domácím prostředí i Litvínov, který podruhé porazil třinecké Oceláře a stav série vyrovnal na 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euforie! Hokejový útočník Litvínova Juraj Majdan se raduje z branky svého mužstva.

Euforie! Hokejový útočník Litvínova Juraj Majdan se raduje z branky svého mužstva. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Severočeši bojovali s obrovskou vervou. Nesrazil je ani gól inkasovaný ve vlastní přesilové hře. Do pětatřicáté minuty otočili skóre a vypracovali si dvoubrankový náskok. A nebyla to náhoda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Litvínov - Třinec viděl reportér Radiožurnálu Aleš Procházka

Oceláři sice snížili, ale proti obětavě hrajícímu domácímu celku už se jim nic víc nepovedlo. Naopak inkasovali čtvrtý gól z hole Jareše, který utkání definitivně rozhodl. Litvínov tak po vítězství 4:2 vyrovnal stav série na 2:2 a další utkání se hraje na ledě držitele Prezidentského poháru.

Branky a nahrávky: 15. V. Hübl (Lukeš), 32. Jánský (Jenáček), 35. Majdan (Skuhrovec), 53. Jareš (Lukeš, Jenáček) - 8. Polák, 40. M. Růžička (D. Květoň, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6900. Stav série: 2:2.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Martinka, Skuhrovec - Bojer, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Jenáček - Majdan, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Richter, Hudec, Lojek - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Orsava - Hrňa, McGregor, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)

Hosté vstoupili do utkání aktivně a už v páté minutě je poslal do vedení Štich. Domácí ale do konce první části otočili skóre, když se dokázali dvakrát prosadit při vlastním oslabení a jednou v přesilové hře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Slavia - Liberec sledoval reportér Radiožurnálu Petr Kadeřábek

Získaný náskok zvýšila Slavia ve druhé třetině a pozornou obranou dovolila soupeři pouze korekci skóre, když třetí gól dali liberečtí až dvě vteřiny před koncem. Slavia tak porazila Liberec 4:3 a navýšila vedení v sérii na 3:1 na zápasy.

Branky a nahrávky: 7. T. Svoboda (Vondrka, Kadlec), 14. Vašíček (Krenželok, Vondrka), 18. Vondrka, 37. Micka - 5. Štich (Bartovič, Vak), 51. P. Nedvěd (Trončinský, Čakajík), 60. Štich (Víšek, Špaček). Rozhodčí: Šindler, Šír - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 9:3. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 9087. Stav série: 3:1.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík, Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - Poletín, Jaškin, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Liberec: Pinc (21. Vošvrda) - Hunkes, Čakajík, Trončinský, Derner, Holub, Štich, Pavlů, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Špaček - Bartovič, Vak, Víšek - Bárta, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vantuch, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Aleš Procházka, Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme