Hokejisté Slavie vyrovnali sérii s Pardubicemi, rozhodne pátý zápas

Až poslední možný zápas rozhodne sérii předkola play-off mezi Slavií a Pardubicemi. Pražané ve čtvrtém zápase dokázali stav zápasů vyrovnat a zařídili rozhodující střetnutí na východě Čech. V play-out vyhráli hokejisté Litvínova a Kladna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Slavie Praha po gólu do sítě Pardubic

Radost hokejistů Slavie Praha po gólu do sítě Pardubic | Zdroj: ČTK

Ve čtvrtém zápase série byli pardubičtí hokejisté na ledě Slavie dlouho aktivnější. Hrozil hlavně slovenský útočník Radoslav Tybor. Ve svých šancích se ale neprosadil. Velké příležitosti Slavie zase neproměnil Krenželok.

Na gól museli diváci čekat až do 54. minuty. Marek Tomica se ocitl sám před pardubickým brankářem Hudáčkem a střelou zemi jeho betony poslal domácí do vedení, rozhodl o vítězství Slavie 1:0 a vyrovnání série na 2:2.

Rozhodující zápas série se bude hrát v neděli v Pardubicích.

V play-out vyhrávaly domácí týmy

Hrály se také dva zápasy play-out. Litvínov jasně přehrál Karlovy Vary a Kladno udolalo Chomutov.

Litvínov rozhodl o svém vítězství nad Energií již v úvodní třetině. Náskok 4:0 po dvaceti minutách zařídily dva góly Robina Hanzla, jednou se trefil Juraj Majdan a František Lukeš.

V úvodu druhé třetiny navíc Michal Trávníček, který dnes slaví 34. narozeniny, zvýšil již na pětibrankový rozdíl. Za hosty ve třetí třetině Stanislav Balán pouze snížil na konečných 5:1.

V duelu dvou jasných účastníků baráže rychle vedli hosté z Chomutova. David Hruška se přesnou střelu prosadil již v osmé minutě v přesilové hře. Početní výhodu ale využilo i Kladno. Na začátku dvanácté minuty vyrovnal veterán Pavel Patera.

Rozhodnutí přišlo ve 36. minutě zápasu. K odraženému puku po Bajarunsově střele se dostal Václav Kolařík a rozhodl o vítězství 2:1 pro Kladno.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 54. Tomica (P. Jelínek, Stránský). Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Charvát, Zavřel. Vyloučení: 5:0. Bez využití. Diváci: 5708. Stav série: 2:2.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Patera (David Růžička), 36. Kolářík - 7. D. Hruška (Jaroslav Svoboda, Bartečko). Rozhodčí: Minář, Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:7, navíc David Růžička (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1000.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (4:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Hanzl (Posmyk, Ručinský), 15. Majdan (Jurčík, Pavlík), 16. Lukeš (Hübl), 18. Hanzl (Martynek, Ručinský), 23. Trávníček (Pavlík, Chaloupka) - 46. Balán (Pohl). Rozhodčí: Homola, R. Polák - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 826.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme