Hokejisté Třince vyhráli první čtvrtinu extraligy

Málokdo čekal, že po první čtvrtině hokejové Tipsport extraligy bude na prvním místě Třinec následovaný Vítkovicemi, které v létě opustilo hned několik opor, a Českými Budějovicemi. Naopak mistrovské Pardubice, ambiciózní Zlín a hvězdami nabitá Sparta se trápí a patří jim tři z posledních čtyř pozic v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Třinec se na první místo dostal už loni, ale na čele vydržel pouhá dvě kola. Poté nabraly výkony Ocelářů sestupnou tendenci. Tentokrát se ale podle Jana Peterka už nic podobného nestane.

"Nezáleží na tom, jestli jsme první nebo druzí. Důležité je, že jsme v první šestici. Jsme na vítězné vlně a chtěli bychom z ní vytěžit co nejvíc. Na začátku sezóny se nám herně nedařilo, ale sbírali jsme body. A to bylo také důležité, " říká Jan Peterek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Třince vedou po úvodní čtvrtině Tipsport extraligu

Že budou Oceláři nejlepší v počtu nastřílených branek, není vzhledem k tradičnímu ofenzivnímu potenciálu mužstva nijak překvapující údaj. Co ale v Třinci nebylo příliš často k vidění, je velká morální síla mužstva. Třinec dokázal na body dosáhnout v jedenácti zápasech úvodní čtvrtiny. Hned v sedmi z nich přitom inkasoval první gól nebo dokonce dva.

"Tým má silné jádro a jde vždy za vítězstvím. Když dokážeme otáčet zápasy, zvedne to sebevědomí," pochvaluje si Jan Peterek, který po dlouhé době přenechal před sezónou kapitánské céčko Radku Bonkovi.

Jak ale potvrzuje generální manažer a trenér Pavel Marek, i současný extraligový lídr má svá slabá místa. "Domácí prostředí není až taková výhoda, protože všechna mužstva perfektně brání a čekají na naše chyby. Pořád musíme pracovat na obranné činnosti, aby si na našem ledě soupeř nevytvářel tolik šancí, " našel slabinu Pavel Marek.

S využíváním výhody domácího prostředí ale Oceláři nemají velké problémy, v tabulce domácích utkání jim patří druhé místo. Slabinou ale může být samotná obrana. Vždyť v posledním extraligovém kole byla mezi šesticí beků jména jako Petr Hořava, Martin Vágner anebo Jakub Kania. Posledně jmenovaný je devatenáctiletý junior a Vágner s Hořavou hráli v loňské sezóně pouze první ligu.

Alena Benešová, Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme