Hokejisté Třince zničili Slavii v přesilovkách, Růžička dal čtyři góly

Hokejisté Třince odvrátili konec letošní sezóny. V pátém utkání semifinále play off České pojišťovny porazilii na domácím ledě Slavii 6:1 a snížili stav série na 2:3. Oceláři rozhodli o svém vítězství pěti góly v přesilovkách. Mužem zápasu byl útočník Martin Růžička, který dal čtyři branky. Druhý pokus postoupit do finále bude mít Slavia ve středu, kdy série pokračuje v pražské O2 aréně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk (zleva) oslavují jeden ze šesti třineckých gólů

David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk (zleva) oslavují jeden ze šesti třineckých gólů | Zdroj: ČTK

"Jsme hlavně rádi za vítězství. To, že to tam napadalo, to je hezký, ale pro nás je důležité vítězství. Musíme hrát teď úplně jinak než v předchozích zápasech. Je to play off, je to válka. Musíme bojovat, tlačit se do brány, srážet se, blokovat střely. Jinak to prostě nepůjde, my musíme Slavii ubojovat," řekl hrdina zápasu Martin Růžička.

Oceláři změnili výrazně styl hry a od první minuty hráli slávistům důrazně do těla. A už v šesté minutě se jim to vyplatilo, když se poprvé v zápase a rozhodně ne naposledy prosadil v přesilovce kanonýr Martin Růžička. Slavia měla poté k dispozici čtyřminutovou přesilovku, ale nevyužila ji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hrdina zápasu Martin Růžička hodnotí 5. semifinále

O osudu zápasu rozhodla druhá třetina. Nejprve neproměnil Pospíšil sólo na Hamerlíka, poté Slavia nevyužila ani více než minutu dlouhou přesilovku pět na tři, při které navíc ujel Adamský, ale Kopřivu nepřekonal. Jak se má hrát dvojnásobná přesilovka, ukázal dokonale Třinec. Růžička dvěma góly během dvou minut završil hattrick.

Slavia měla ve druhé třetině sedm vyloučených hráčů, na což doplatila hned čtyřmi brankami. Na 4:0 zvýšil při další početní výhodě Květoň a pátou branku přidal opět Růžička, který vyhnal Kopřivu z branky. Místo něj nastoupil Furch.

Ve třetí třetině se zápas pouze dohrával, šestý gól Ocelářů přidal Koudelka, který v Třinci hostuje z Hradce Králové. Čestný úspěch Slavie zaznamenal tři minuty před koncem v přesilovce Endál.

Semifinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. M. Růžička (Varaďa, Bonk), 26. M. Růžička (Hrabal, Zíb), 28. M. Růžička (D. Květoň), 31. D. Květoň (Lojek, Kohn), 33. M. Růžička (D. Květoň, Varaďa), 44. Koudelka (Peterek) - 57. Endál (Poletín, Kadlec). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:11. Využití: 5:1. Diváci: 5028. Stav série: 2:3

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Krajíček, Richter, Seman, Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Kohn, Orsava - Polák (41. McGregor), Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva

Slavia: M. Kopřiva (33. Furch) - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Roth, Krejčík, od 31. min. navíc Špelda - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Endál, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Jaškin, Sklenář, Poletín - od 35. navíc Třetina. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský

Alena Benešová, Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme