Hokejisté v Litvínově zažili 'fotbalovou atmosféru'. Divák použil dýmovnici

Nedělní podvečer posloužil hokejové extralize k rozdělení posledních důležitých bodů před desetidenní reprezentační přestávkou. Kromě jiného ale také připomněl, co asi hokejisté sotva mohou závidět fotbalistům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Litvínova

Fanoušci Litvínova | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Je to už jaksi samozřejmá pravda, kterou nikdo nezkouší zpochybňovat: Hokej potřebuje diváky a hutnou kulisu. „To dokáže z každého hráče, nejenom ze mě, vyždímat tu úplně poslední kapku sil! A hlavně člověk vůbec nepřemýšlí, jestli ho něco tahá, bolí, je nastřelený nebo unavený,“ ujišťuje pardubický gólman Adam Svoboda.

Samotní hokejisté by jistě dokázali procítěně povyprávět o tom, jak pracují nervy ve vypjatých zápasech, kterých s blížícím se závěrem sezóny bude přibývat. Což ale neznamená, že by byli nadšeni vším, co se na tribunách děje. I když ...

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté v Litvínově zažili 'fotbalovou atmosféru'. Divák použil dýmovnici

„S fotbalem se nedají tady ty incidenty srovnávat. Já se těm lidem ani nedivím, protože oni mají strach. Diváci odchází a fotbalové kluby se diví, že je nemají, když se tam tohle děje,“ porovnává českobudějovický obránce František Ptáček.

Nejen on si přeje, aby se hokejoví fanoušci nenechávali inspirovat tím, co bývá občas k vidění při fotbalových zápasech. A že je takové přání aktuální - to připomnělo včerejší veledůležité utkání dvou zájemců o předkolo play-off hrané v Litvínově.

„Určitě jeden z klíčových zápasů sezóny,“ definoval podkrušnohorské derby karlovarský brankář Lukáš Mensator. Na takový důležitý zápas je ovšem zapotřebí se speciálně vybavit, řekl si jeden z diváků. A po pár minutách hry použil dýmovnici, takže delší dobu bylo kluziště zahalené do kouřové clony.

V té chvíli ani kapitán hostujícího týmu Václav Skuhravý nezáviděl fotbalistům, pro které nejsou podobné nápady fanoušků až takovou vzácností. „To určitě ne. Byla mlha a hrozně jsme se potili.“

A potili se i litvínovští pořadatelé - při pomyšlení na to, že by se nějaký dobrák pokusil podobný nápad zopakovat. Dopadlo to naštěstí dobře - nejen pro hosty, kteří si odvezli tři body, ale i pro hokej, na který už bylo do konce zápasu pěkně vidět.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme