Hokejisté Vítkovic dělají pro úspěch vše, v Třinci zůstali i přes noc

Moravsko-slezské finále hokejového play off mezi Třincem a Vítkovicemi pokračuje druhým zápasem. Za stavu 1:0 v sérii nastoupí na domácím ledě opět Oceláři. Druhý duel začne v 17 hodin a 10 minut. Úvodní utkání vyhrál Třinec 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovičtí hokejisté právě dostali gól. Brankář Málek se vyčítavě kouká na obránce Vosátka

Vítkovičtí hokejisté právě dostali gól. Brankář Málek se vyčítavě kouká na obránce Vosátka | Zdroj: ČTK

Pokud chtějí Vítkovice ve druhém duelu pomýšlet na vítězství, musí podat podstatně lepší výkon než v úvodní bitvě.

"Musíme zlepšit důraz před brankou, přesilovky a snažit se, abychom nebyli tolik vylučovaní," říká útočník Viktor Ujčík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Třince a Vítkovic nastoupí k druhému finále play off

Vítkovičtí úspěchu ve finále podřídili vše a v Třinci dokonce přespali. Domů to přitom nemají ani hodinu jízdy autobusem.

"Máme odehraných 63 zápasů a únava se načítá. Potřebujeme hodně odpočívat a právě proto, že je to jen asi 40 minut jízdy, tak by bylo zbytečné si cestováním rozházet celý den. Ráno bychom se sešli a až do zápasu bychom měli pořád něco na práci, bez odpočinku," vysvětlil důvod trenér Mojmír Trličík

Domácí vstoupí do utkání povzbuzeni včerejší výhrou, což by mohla být jejich výhoda. Navíc budou mít znovu na své straně vyprodanou Werk Arénu.

"Je to parádní, bereme to jako první krok ve finále, ale ještě potřebujeme další tři," říká útočník Václav Varaďa, který potvrzuje, že Oceláři na odpočinek tolik času jako Vítkovice před finálem neměli.

"Někdy je lepší být v zápasovém tempu, než pouze trénovat. Takhle to je ale dané, my jsme nechtěli hrát na sedm zápasů. Teď máme šest pokusů na to, abychom třikrát vyhráli a věřím, že na to ještě síly najdeme," říká třinecký Václav Varaďa.

Alena Benešová, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme