Hokejisté Vítkovic jsou krok od semifinále, Kladno se vzdaluje hrozbě baráže

Hokejisté Vítkovic zdolali v pátém čtvrtfinále play off České pojišťovny České Budějovice 3:2 po samostatných nájezdech a v sérii vedou 3:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Málek z Vítkovic a Michal Mikeska z Budějovic

Roman Málek z Vítkovic a Michal Mikeska z Budějovic | Zdroj: ČTK

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Poprvé v sérii nevyhráli lichý zápas hráči Mountfieldu a to i přesto, že se v duelu ujali vedení, což byla také premiéra.
Vítkovičtí dvakrát v utkání dotahovali náskok Jihočechů a zejména ve druhé části si vytvořili vytrvalý tlak, ze kterého hrozili Montfiledu několika nebezpečnými akcemi. Hosté ale tlak ustáli a dovedli utkání přes prodloužení až k samostatným nájezdům.
V těch se dokázali v prvních třech sériích prosadit pouze hostující Šimánek a domácí Burger. O výhře Ocelářů nakonec rozhodl v sedmé sérii Viktor Ujčík.

Branky a nahrávky: 29. Burger (Vosátko, Malík), 39. Káňa (Trnka, Ovčačík), rozhodující sam. nájezd Ujčík - 18. Kašpařík (Gulaš), 38. Ptáček (Kolarz, Kašpařík). Rozhodčí: Hradil, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc Pohl (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7831. Stav série: 3:2.


Skupina o udržení v hokejové extralize - 5. kolo:

HC Vagnerplast Kladno - BK Mladá Boleslav 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)

Kladno zvládlo důležitý duel zlepšenou hrou ve třetí třetině. Do té vstupovalo s jedno brankovým mankem ale brankami Bílka a Vlaského dokázalo otočit vývoj skóre a připsalo si tak důležité tři body.

Kladenští tak navýšili svůj náskok na Mladou Boleslav už na šest bodů a udělali výrazný krok k vyhnutí se baráži.

Branky a nahrávky: 3. Bicek (Patera), 16. Valský (Kalla, Bílek), 42. Bílek (Kalla, Valský), 47. Valský (Kalla, Bílek) - 5. Divíšek (Boháč, Hay), 13. Divíšek, 23. Marušák (Vrbata, Benda). Rozhodčí: Turčan, Lacina - Jílek, Jindra. Vyloučení: 10:8, navíc Divíšek, Bahenský (oba Mladá Boleslav) oba 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2187.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Sparta v dalším zápase hrajícím se pouze v povinnosti svého soupeře po celý zápas jasně přehrávala. V poklidném tempu dokráčela k vítězství a soupeř jí nekladl příliš velký odpor.

Branky a nahrávky: 20. Bartánus (Kratěna, Chmelíř), 34. S. Treille (Ton), 43. S. Treille (Ton, Gulaši), 49. Hromas (Philipp, Gulaši). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. Diváci: 2160.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme