Hokejisté z KHL přijdou o reprezentační turnaj Karjala ve Finsku

Čeští hokejoví reprezentanti z evropských soutěží letos nezasáhnou do všech přípravných turnajů před mistrovstvím světa. Vedení KHL se rozhodlo, že svůj kolotoč například kvůli turnaji Karjala ve Finsku nezastaví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči HC Lev Praha v KHL. Zleva: Petr Vrána, Ľuboš Bartečko, Zdeno Chára

Hráči HC Lev Praha v KHL. Zleva: Petr Vrána, Ľuboš Bartečko, Zdeno Chára | Foto: CC BY-SA 3.0, Alexandr Golovko

„Liga pojede dál a jsem zvědavý, co to udělá,“ říká útočník české reprezentace a Slovanu Bratislava Michal Vondrka.

„Další změnou jsou třízápasové tripy, jenom jeden je čtyřzápasový. Naproti tomu loni byly všechny tripy na čtyři zápasy, což bylo hrozně dlouhé a stereotypní. Tohle by mohlo soutěž oživit, tak to snad zvládneme,“ říká k nabitému programu Vondrka.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Jedná se o ročník, ve kterém se bude hrát největší počet utkání,“ říká trenér bratislavského Slovanu Rostislav Čada.

Turnaj Karjala je v plánu od 6. do 9. listopadu a půjde o první měření sil čtyř reprezentací - Švédska, domácího Finska, Ruska a Česka před pražským mistrovstvím světa 2015.

Vrátíme se ale ke změnám v novém ročníku Kontinentální ligy. Tu asi největší jsme už nastínili - větší porce zápasů. Každý z klubů sehraje v základní části 60 utkání, tedy o šest více než v minulé sezoně. Ta letošní je tedy náročnější.

„Soutěž je dlouhá a utkání jdou velmi rychle po sobě. Je malá možnost tréninku i regenerace. Jedná se o ročník, ve kterém se bude hrát největší počet utkání,“ upozorňuje trenér bratislavského Slovanu Rostislav Čada.

Nově se také budou řešit přestupy. Aby nedocházelo k hromadnému rozprodávání hráčů před play-off, kdy kluby, které už věděly, že do vyřazovacích bojů nezasáhnou, prodaly klidně první dvě formace, posunul se konec přestupního období na 25. prosince.

Co naopak zůstává, je osmadvacet účastníků, ovšem s jiným složením.

Zatímco Lev Praha, Spartak Moskva a Donbass Doněck byly nuceny KHL minimálně na rok opustit, HK Soči, Jokerit Helsinky a Lada Togliatti se letos zařadí mezi nováčky. Liga už začala a jejího vítěze se dozvíme nejdříve 17., nejpozději 23. dubna.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme