Hokejisté Zlína i Plzně se připravují na třetí zápas finálové série

Hokejisté Plzně udělali důležitý krok v cestě za úspěchem ve finále play-off České pojišťovny hned v prvním utkání. A přestože na druhý pokus ve Zlíně neuspěli, fanoušci Škodovky jsou před dalšími dvěma zápasy na domácím ledě naplněni optimismem, což ostatně mohou díky internetu dávat patřičně najevo. Tím se však samotní hráči nejspíš nenechávají rozptylovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jozef Balej (vlevo) se snaží překonat zlínského brankáře Jakuba Sedláčka

Jozef Balej (vlevo) se snaží překonat zlínského brankáře Jakuba Sedláčka | Zdroj: ČTK

„Já to moc nečtu, protože jsem si zažil taky období, kdy jsem byl v nelibosti. Od té doby se tomu snažím vyhýbat. I když by tomu člověk neměl věnovat váhu, tak to asi každého trochu nahlodá. Záleží, kdo jaký je a jak si to bere, ale nečtu to,“ tvrdí například obránce Jiří Hanzlík.

Také pro plzeňského trenéra Milana Razýma je teď daleko důležitější soustředit se pouze na nejbližší finálový zápas. Neznamená to ovšem, že by chystal půldenní seminář ohledně taktiky v příštích duelech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Razým i Rostislav Vlach jsou myšlenkami pouze u třetího finálového utkání

„Sami jsme dlouhé pohovory moc rádi neměli. I z hlediska toho, že hráč udrží tu pozornost pět nebo sedm minut, tak se snažíme, aby to nebylo delší. Jinak samozřejmě děláme pohovory s celým týmem, s jednotlivými hráči, s jednotlivými přesilovkovými a obrannými formacemi.“

Každý trenér má mít v popisu práce nezbytnou dávku optimismu. A tou si vypomáhal také zlínský trenér Rostislav Vlach. Po prvním nepovedeném utkání si prý nezkoušel představit, jaké by bylo vydávat se do Plzně za stavu 0:2 na zápasy. Ale i druhý finálový duel se šťastným koncem pro domácí tým byl tvrdou prověrkou nervů.

„Je to psychicky náročné, ale to k play-off a k těm zápasům patří. Musíme na to být připraveni. Plzeň dobře bránila, měla dobrého gólmana. Vždycky se jim dařilo vstřelit první gól. Nejnepříjemnější bylo, že jsme museli dotahovat,“ konstatoval trenér Zlína.

„Věřím, že kluci půjdou psychicky nahoru. Jak to poskládáme, to bude záležet také na zdravotním stavu hráčů. Je tam širší kluziště, budeme muset víc bruslit. Bude to trochu těžší, ale já si myslím, že to zvládneme a že jeden zápas uhrajeme,“ dodává Rostislav Vlach.

Aleš Procházka, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme