Hokejisté Zlína vyhráli úvodní finále play-off nad Kometou 3:0

Hokejisté Zlína vyhráli úvodní finále play-off proti Kometě Brno. Zlín po gólech Marušáka, Balaštíka a Honejska zvítězil 3:0 a ujal se vedení v sérii 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Zlína vyřadiliTřinec v play off pošesté v řadě

Hokejisté Zlína vyřadiliTřinec v play off pošesté v řadě | Zdroj: ČTK

PSG Zlín - Kometa Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Kometa hrála v sedmé minutě chvilku v šesti a Zlín dostal možnost první přesilové hry. Tu po šesti sekundách využil obránce Jiří Marušák, který zamířil od modré čáry přesně pod horní tyčku. Jiří Trvaj v brance Brna neměl možnost přes clonící hráče vidět střelu.

Ve 14. minutě se domácí usadili v útočném pásmu, Zámorského střela od modré čáry sice trefila clonícího Köhlera, ale jeho spoluhráč Jaroslav Balaštík byl nejrychleji u odraženého puku a po ledě ho na dlouhou hůl dorazil za Trvaje.

Brno ve druhé třetině přidalo na důrazu, více napadalo v útočném pásmu, ale téměř bez výsledku - ve vlastní přesilové hře se Kometa téměř nedokázala usadit v útočném pásmu. Na druhé straně se naopak domácí po chytré kombinaci propracovali ke třetímu gólu. Zpoza branky přihrával v 16. minutě Melenovský a Honejsek propálil stojícího Trvaje, který sotva stihl otočit hlavu.

Kometa ve třetí části znovu přidala na útoku a určitě jí přišly vhod přesilové hry. Při té druhé hrála Kometa dokonce 37 sekund v pěti proti třem, ale ani jedna z jeho střel neskončila za výborným Kašíkem.

Závěrečný tlak při další přesilové hře Komety opět končil na výborném Kašíkovi, na kterého hostující hráči napoprvé nenašli žádný recept. Zlín se tak ve finále ujal vedení 1:0, druhý zápas se hraje v pátek od 18.20.

Branky a nahrávky: 7. Marušák (Leška, Köhler), 15. Balaštík (Köhler, Zámorský), 37. Honejsek (Melenovský). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme