Hokejisty Hradce dělí od vyřazení z play-off jediný zápas, žehrají na přesilovky

Hokejisté Hradce Králové nenavázali na vydařený čtvrtý duel čtvrtfinálové série play-off proti Zlínu. V utkání s pořadovým číslem pět poprvé vůbec neskórovali a po porážce 0:4 mohli zpytovat svědomí hlavně kvůli nevyužitým přesilovým hrám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradečtí hokejisté (v černém) zlínského brankáře Tomáše Štůralu ve čtvrtém čtvrtfinále nepřekonali ani jednou

Hradečtí hokejisté (v černém) zlínského brankáře Tomáše Štůralu ve čtvrtém čtvrtfinále nepřekonali ani jednou | Zdroj: ČTK

Lehce se přitom ze zlínského ledu neodcházelo nejen bezzubým hradeckým útočníkům, ale i brankáři Ondřeji Kacetlovi.

„Štve mě to, ale těžko si můžu nějaký gól vyčítat. Při prvním gólu mě podkopli, při druhém gólu jsem měl špatný výhled a třetí jsem neviděl vůbec,“ shrnoval Kacetl úvodních 23 minut na zlínském ledě, které pro něj byly také konečnou v pátém čtvrtfinálovém zápase.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z tábora hradeckých hokejistů sbíral reportér Michal Jurman

V tu chvíli totiž lovil už potřetí puk ze své branky a následně přepustil místo Pavlu Kantorovi. Při pohledu do gólového zápisu by přitom nikdo nevěřil tomu, že Východočeši byli v úvodu zápasu jasně lepším týmem.

Mountfiled dokonce dostal možnost čtyřminutové přesilové hry. Proti překvapení v brance Zlína Tomáši Štůralovi ale byli hosté hodně neškodní, což si uvědomoval po utkání i hradecký kapitán Jiří Šimánek: „Nedíváme se, kdo stojí v brance. Bylo to spíše o hře.“

Třinec a Sparta jsou v semifinále play-off. Vyhráli také hokejisté Zlína a Brna

Číst článek

V pátém duelu podal hradecký tým zřejmě nejhorší výkon v dosavadní čtvrtfinálové sérii proti Zlínu. „Rozhodla první třetina. Jak špatně jsme sehráli čtyřminutovou přesilovku, tak jsme odehráli celou třetinu. Chyběl nám hlad po gólu,“ přiznal kapitán Mountfieldu.

Doma možná už s Vydareným

Bezzubost hradeckých byla patrná hlavně v přesilových hrách, na jejichž počet si svěřenci trenéra Draisatla přitom nemohli stěžovat. Celkem jich měli ve Zlíně hned osm.

„Musíme se na zápas zpětně podívat, abychom zjistili, co zlepšit, hlavně při přesilovkách,“ konstatuje před páteční domácí bitvou Šimánek.

Stejně jako zbytek týmu doufá, že přesilové hry by v šestém duelu mohl pomoci vylepšit po zdravotních problémech už i obránce René Vydarený.

„Snad příští zápas naskočí. To je na trenérech a na Reném,“ doufá Vydareného kolega z obranných řad Vladimír Škoda a rozhodně v tomto ohledu není na co čekat.

Páteční zápas na hradeckém ledě začne v 17.10.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme