Hokejisty Kladna čeká v baráži o extraligu rozjetá Olomouc

Hokejová baráž o extraligu zkompletuje večer svou první polovinu. V šestém kole se od půl šesté utkají Kladno s Olomoucí a Mladá Boleslav s Chomutovem. V nejsložitější situaci se aktuálně nachází kladenští Rytíři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově | Zdroj: ČTK

Majitel kladenského klubu Jaromír Jágr před sezónou v nadsázce hovořil o tom, že Rytíři chtějí hrát o titul. Realita je jiná. Až v pátečním utkání na ledě Chomutova Středočeši dokázali poprvé v baráži, byť jen za dva body, zvítězit. Na druhé místo zajišťující start i v novém ročníku nejvyšší soutěže ale mají šestibodové manko.

„Baráž a obecně hokej je dnes o obětavosti, týmovém projevu a v neposlední řadě o dodržování týmové taktiky,“ uvědomuje si někdejší kladenský kapitán a dnes asistent na lavičce Rytířů Josef Zajíc. Tuší zároveň, že pokud například jen jeden z těchto bodů vypadne, tým prohrává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baráž o hokejovou extraligu dnes dospěje do poloviny

„Prosadit se a dát gól, je opravdu přes ozubená kola v prostoru brankoviště. Když tam nějaký tým nepůjde, góly nedá. Je to o jedné, dvou šancích za zápas.“

Právě v baráži leží, víc než kdy jindy, velká zodpovědnost na těch nejzkušenějších. Rytíři mají v sestavě takové hráče, jakými jsou Tomáš Kaberle, Libor Procházka, Petr Tenkrát a také Pavel Patera. Mladší hokejisty musí usměrňovat.

„To je ve všech týmech stejné. Starší ty mladší kluky usměrňujou a pomáhají jim, jestli jsme zatím poslední. Tak se nám to asi nedaří,“ říká kapitán Patera.

Ani dnešní případná výhra Kladenské poslední příčky nezbaví. Sebevědomí by však mohla zvednout. Jenže Olomouc barážové tabulce vévodí. „Mají výborný trenéry, takže mi bylo jasný, že dobře zvolí taktiku. Bude to strašně těžký zápas, ale my musíme udělat všechno pro to, abychom brali 3 body,“ dodává Patera.

Olomouc vede ne náhodou

Rytíři i Hanáci přitom hrají baráž v jiné pozici. Na jedné straně zklamání z nevydařené sezóny, na té druhé naopak euforie.

„Je tam velký rozdíl. Když jdeš v pozici Olomouce, která celou dobu hraje perfektně a kompaktně. Navíc nejsou favoriti, takže nemají co ztratit. Kdežto extraligové týmy relativně ztrácí celou sezonu sebevědomí a najednou se postaví proti týmu, který je v pohodě. Překvapení není olomoucký projev, ale bodový zisk,“ říká na závěr Josef Zajíc.

Kladno hraje s Olomoucí od 17:30, kdy také začíná druhý dnešní souboj mezi Mladou Boleslaví a Chomutovem.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme