Hokejisty Sparty čeká osmifinále LM, obránce Polášek pak letí k reprezentaci

Zatímco většina extraligových hokejistů bude mít přestávku, hráči pražské Sparty ji odstartují večerním osmifinálovým zápasem Ligy mistrů proti švédskému Linköpingu. A pestrý hokejový týden tak začne obránci Adamu Poláškovi, kterého čeká reprezentační premiéra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisty Sparty čeká první zápas play-off Ligy mistrů

Hokejisty Sparty čeká první zápas play-off Ligy mistrů | Zdroj: ČTK

„Těším se. I když je to zápřah, tak v každém zápase budu sbírat strašně moc zkušeností. Na nároďák nijak extra nekoncentruju, pořád mám Spartu. Je to play-off Ligy mistrů, takže musíme přepnout, až pak přijde nároďák,“ říká Adam Polášek.

Třiadvacetiletý bek si odbude premiéru nejen v play-off Ligy mistrů, ale hned poté i v národním týmu, se kterým odletí na finský Karjala Cup. Dopředu se ale zase tolik dívat nechce a výhra v prvním osmifinále Ligy mistrů by jeho spoluhráče hodně povzbudila.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hokejisty pražské Sparty mluvil před prvním zápasem play-off Ligy mistrů reportér ČRo František Kuna

„Určitě by nás to nakoplo. Zvlášť, když jsme ztratili bod s Karlovými Vary. Ale jsme docela silný tým, nedáme hlavu dolů a budeme se stoprocentně soustředit. Jsou to Švédi a pořád se hraje stejně, takže si budeme připomínat jen maličkosti,“ tuší obránce.

Urostlý bek pražské Sparty vede produktivitu týmu se třemi góly a dvanácti nahrávkami. Proti Linköpingu by to ale asi neměla být bitva, ve které se bude přehnaně útočit.

„Švédská liga je proslulá tím, že se hraje hodně defenzivně, čekáme těžký boj do obrany a uvidíme,“ ví druhý muž sparťasnké tabulky produktivity Lukáš Pech.

První osmifinále v česku třetí Sparty s ve Švédsku pátým Linköpingem se hraje v pražských Holešovicích od 18 hodin a celý zápas přenáší stream na webu zpravy.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích. Odveta je na programu za týden ve Švédsku a rozhodovat bude celkové skóre.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme