Hokejisty Zlína povede od příští sezony trenér Vlach

Rostislav Vlach povýšil a je novým trenérem hokejistů Zlína. Dosavadní asistent nahradí Zdeňka Veneru, který u týmu po vyřazení ve čtvrtfinále extraligy skončil. Bývalý reprezentant bude hlavním koučem v nejvyšší soutěži poprvé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PSG Arena

PSG Arena | Foto: HC Hamé Zlín

Rostislav Vlach byl velkým favoritem na uvolněný post hlavního trenéra, i když on sám měl připravený plán ‘B‘ i ‘C‘. „Zůstat asistentem nebo odejít od jiného klubu.“ Nový kouč zlínského mužstva navíc přiznává, že celou věc konzultoval i s odcházejícím Zdeňkem Venerou.

„Zdeněk mi říkal, že by chtěl odejít ke konci sezony. Myslí si totiž, že tři roky v roli hlavního trenéra je optimální doba. Spolu jsme to probírali a řekl mi, že si to mám rozmyslet. Co se mě týče, tak si myslím, že dovedu zakřičet, ale neznamená to, že si zvýším autoritu. Budu se věci snažit řešit domluvou, pohovorem,“ uvedl Rostislav Vlach.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisty Zlína povede od příští sezony trenér Vlach

Osmačtyřicetiletý bývalý úspěšný extraligový hokejista chtěl nejprve za asistenta někoho ze zlínské 'líhně', jeho nabídku ovšem odmítl Robert Svoboda a tak nový kouč sáhl po 'zdroji z vnějšku' a vybral si Josefa Turka. Ten v minulých osmi letech působil u juniorských týmů, např. Slavie nebo naposledy Slovanu Bratislava.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme