Hokejové Kladno má na dohled záchranu, Boleslav baráž

Rozřešení hádanky, který hokejový tým zamíří do baráže o účast v Tipsport extralize pro příští rok, se blíží. V přímém souboji dvou nejhorších celků vyhrálo předposlední Kladno v 8. kole play-out na ledě poslední Mladé Boleslavi 2:1, a na svého soka má už devítibodový náskok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová extraliga - Kladno - Sparta, obránce Jaroslav Nedvěd a útočník Karel Hromas

Hokejová extraliga - Kladno - Sparta, obránce Jaroslav Nedvěd a útočník Karel Hromas | Foto: Vojtěch Bureš | Zdroj: Český rozhlas

BK Mladá Boleslav - HC Vagnerplast Kladno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Hokejisté Kladna se už ve třetí minutě ujali vedení, ale odměnou pro domácí za jejich střeleckou pílí bylo vyrovnání v 19. minutě. Na další změnu skóre si tribuny musely počkat až do 47. minuty, ale nepotěšila je, protože Patera upravil na 2:1 pro Kladno. Hostující tým si výhru nenechal vzít a v tabulce skupiny o udržení má už na Boleslav náskok devíti bodů.

Do konce play-out zbývají čtyři kola, v nichž se Kladno s Mladou Boleslaví utkají ještě jednou, Kladno navíc ještě dvakrát vyzve Brno a jednou Spartu. Boleslav má poměr zápasů s již zachráněnými týmy samozřejmě opačný, dvakrát nastoupí proti Spartě a jednou proti Brnu.

Základní podmínkou (bez níž je o rozhodnuto) mladoboleslavské záchrany je vítězství v posledním duelu na kladenském stadionu. Ze zbývajících tří střetnutí pak musí Bruslařský klub vybojovat o sedm bodů více než Vagnerplast. To zároveň znamená, že Kladnu stačí získat dohromady tři body.

Branky a nahrávky: 19. Divíšek (Loskot, Boháč) - 3. Smoleňák (Hašek), 47. Patera (Bicek). Rozhodčí: Minář, Hribik - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 2580.

Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Nouza, Tvrdík, Matějovský - Loskot, Štefanka, Bahenský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, J. Drtina, Kameš, Toman, L. Procházka, D. Růžička, Mrázek - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - M. Látal, Knotek, Kotrla - Smoleňák, Hašek, Bělohlav. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Utkání mezi brněnskou Kometou a pražskou Spartou se hrálo pouze z povinnosti, hosté do něj také nasadili několik juniorů. Za domácí naposledy nastoupili Dlouhý, Kvapil a Hubáček, kteří se už v pondělí budou hlásit na reprezentačním srazu.

Branky a nahrávky: 31. Bičánek (Ostrčil, R. Procházka), 44. Hubáček (Erat, Ostrčil), 51. Dlouhý (Kvapil, Balej) - 8. Kratěna (Broš), 36. Sobotka (Karpov). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Poruba, Vengřín. Vyloušení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 3317.

Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, R. Stehlík, Dlapa, Protivný, Štindl - Balej, Dlouhý, Kvapil - Hubáček, R. Procházka, Erat - Jakub Svoboda, Širokovs, Houdek - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík. Trenéři: Lubina a Číhal.
Sparta: Novotný - Matějíček, Gulaši, O'Brien, Sobotka, Macholda, Husák - Ton, D. Výborný, Kafka - Kratěna, Broš, Bartánus - Hromas, Karpov, O. Látal - Pavel. Trenéři: Hořava a Rulík.

Aleš Procházka, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme