Hokejové Kladno má o 3 metry užší hřiště, na kterém už trénuje

Měli bojovat o rychlý návrat do nejvyšší domácí soutěže, ale místo toho se po sestupu trápí. Až tak, že na dálku rozčílili svého šéfa. Slavný hokejista Jaromír Jágr není spokojený s výkony kladenského týmu a některým hráčům pohrozil odchody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna | Foto: Petr Kadeřábek

I pod tlakem se ale některým borcům může hrát lépe. Kladenský celek už vyhlíží návrat na opravený stadion, na kterém si ještě po sestupu o ligové body nezahrál.

„Je tam hodně úprav, určitě to bude lépe vypadat. Pro diváky bude určitě příjemnější přicházet ze stran. Je to stařičký zimák, obnova byla potřeba. Doufám, že na to nalákáme více lidí,“ věří útočník Rytířů Petr Tenkrát.

Stadion zvenčí zůstal takřka nezměněn, ale uvnitř okouzlí diváky rekonstruovanými tribunami s novými sektory pro sezení, novým sociálním zařízením, většími stánky na občerstvení, či moderním osvětlením ledové plochy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na prvním tréninku ve staronové hale natáčel Petr Kadeřábek

Otázkou je, jak budou nároční kladenští diváci spokojeni s předváděnou hrou Rytířů. Ti zatím z osmnácti zápasů na hřištích soupeřů vyhráli jen polovinu a krčí se na jedenáctém místě tabulky.

„Všechno se načítá. Cestování, únava ze zápasu – trochu se to projevuje na výkonech. Tak to ale je, věděli jsme to. Nic s tím neuděláme, jen čekáme, až budeme hrát doma,“ připomíná Tentokrát.

První domácí zápas odehrají Rytíři 12. listopadu proti Šumperku. Že by ale věřili, že s prvním domácím zápasem začali sbírat body jak na běžícím pásu, tak to rozhodně není.

„Nemyslíme si, že teď půjde vše lehce. Ale těšíme se, až budeme hrát doma před vlastními fanoušky,“ říká sportovní manažer kladenského klubu Martin Vejvoda, který dnes ve své funkci po třech letech na vlastní žádost skončil.

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna | Foto: Petr Kadeřábek

Už tak nebude ze své kanceláře sledovat, jak se tým vyrovná se zúženým kluzištěm. V rámci rekonstrukce totiž došlo k zúžení hřiště o metr a půl na každé straně. Na minimalizovanou ledovou plochu si začali Rytíři zvykat dnes dopoledne, kdy si poprvé na domácím ledě zatrénovali.

„Už to bude naše jedna výhoda. Ale budeme teď trénovat u nás doma, budeme mít čas si zvyknout na užší kluziště. Hrát na úzkém nebo širokém je velký rozdíl,“ říká Petr Tenkrát.

Kladno se stále nevzdává svého cíle pro letošní sezónu, kterým je návrat do extraligy. Pomoci by k tomu měly nejen úzké kluziště a atmosféra na domácím stadionu, ale i změny v kádru.

„Kdo se neprobudí, končí!“ vzkázal hráčům ze zámoří majitel klubu Jaromír Jágr a zároveň potvrdil příchod několika posil v čele s mistry světa Tomášem Kaberlem a Janen Hlaváčem.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme