Hokejové MS v Praze a Ostravě by mohlo přitáhnout rekordní počet diváků

Češi jsou po desetiletí hokejovým národem, a tak není pochyb o tom, že tuzemští fanoušci už vyhlíží vrchol probíhající sezony - mistrovství světa 2015, pořádané v Praze a v Ostravě. A právě teď už mají příznivci hokeje o důvod víc, aby zbystřili pozornost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskoti hokejového MS 2015 Bob a Bobek

Maskoti hokejového MS 2015 Bob a Bobek | Foto: IIHF

Prodej vstupenek totiž oficiálně začne v úterý 4. listopadu. A generální sekretář hokejového svazu Martin Urban nijak nepochybuje o tom, že zájemců bude hodně.

„Jsem naprosto přesvědčený, že hned zkraje při zahájení prodeje v osm hodin budeme na některé dny hlásit ten den vyprodáno,“ vyhlíží velký zájem fanoušků Urban.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na rekordní návštěvnost MS potřebujeme 13500 diváků průměrnou návštěvu v O2 Aréně v Praze a 7000 průměr v ČEZ Aréně v Ostravě, říká Martin Urban

„V prvotní fázi jsme zvolili systém takzvaného prodeje balíčků vstupenek, to znamená, že jsou to vstupenky na dva, respektive tři zápasy daného dne. V případě, že v únoru ještě budou nějaké vstupenky, budeme je doprodávat formou vstupenek na jednotlivá utkání,“ upřesňuje Radka Bařtipánová, která má v popisu práce organizaci prodeje vstupenek.

Jen tak pro zajímavost, od roku 2004 držela Česká republika divácký rekord.

„Náš rekord 552 097 diváků z roku 2004 vydržel přesně deset let, byl pokořen až v Minsku. Pokud bychom tento rekord chtěli překonat, potřebovali bychom 13 500 diváků průměrnou návštěvu v O2 areně v Praze a 7000 průměr v ČEZ Aréně v Ostravě,“ kalkuluje Martin Urban.

Prodejcem vstupenek je společnost Sazka. Zájemci tedy mohou navštívit některé z jejích prodejních míst, kterých je po republice asi 6900. A samozřejmě že ku pomoci je také internet.

„V současné chvíli je všechno jednoduché a jde to udělat v teple domova. Stačí sednout za počítač a během chvíle je všechno vyřízené. Kdo chce mít rovnou vstupenku v ruce, musí zajít na prodejní místo, na terminál nebo na obě haly a tam si vstupenku koupit.

A ještě dovětek pro toho z vás, kdo bude mít zájem o podrobnější informace k zakoupení vstupenek na hokejové mistrovství světa 2015.

„Všechny tyto informace jsou zveřejněny na našich oficiálních stránkách http://www.iihfworlds2015.com/ a samozřejmě i na stránkách ticket operátora bude přesně rozepsáno, jaké distribuční kanály máme k dispozici,“ dodala Radka Bařtipánová.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme