Hokejové semifinále mezi Třincem a Slávií čeká druhý díl

"Hrát tak, jako se nám to povedlo v poslední třetině pondělního zápasu." - říkají si před dnešním utkáním semifinále play off na třineckém ledě hokejisté Slávie. - "Nepovolit ani ve chvíli, kdy bude ukazatel skóre promlouvat v náš prospěch." - plánují pro změnu domácí Oceláři. Který z obou týmů asi naplní svoje předzápasová předsevzetí?

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy

Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy | Foto: Hokej.cz

„Prostě v takhle důležitých zápasech, kdo dá první gól, tak je na koni a my si k tomu určitě něco řekneme. Já věřím, že ta série bude hodně vyrovnaná,“ tvrdí slávistický obránce Jiří Vašíček, který se včera zasloužil svým gólem o to, že Pražané za stavu 0:4 pozvedli hlavy a vydatně zdramatizovali konec utkání.

Optimismus by měl mít v popisu práce každý hráč a totéž se týká i trenérů. Co asi může udělat Vladimír Růžička pro to, aby Slavia potrápila Oceláře víc než v pondělí?

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové semifinále mezi Třincem a Slávií čeká druhý díl


„Povzbuzuje, hecuje a určuje každému pokyny. Pořád něco maluje a skoro se nezastaví. On je možná nervóznější než my hráči,“ dává nahlédnout do slávistické hokejové kuchyně obránce Tomáš Žižka.

Lepší je hrát

Stoprocentně spolehlivý lék proti únavě ovšem žádný trenér nabídnout nemůže. A včerejší utkání jakoby chtělo připomenout, že Pražané mají za sebou v play off o šest zápasů víc než jejich soupeř. Poslední třetina ovšem výsledný dojem poopravila.

„Samozřejmě ke konci, když je ta série delší, může dojít dech, ale i co se bavím se staršími kluky, tak je lepší hrát více zápasů než čekat a potom jít do těžkých bojů,“ je přesvědčen Žižka.


A slávistické morální ponaučení ze včerejška? Nedat pokud možno Ocelářům hned v úvodu zápasu tolik prostoru k ofenzívě. Tak to vidí i útočník Michal Vondrka.

„To je kámen úrazu. Tým, který hraje jenom pasivně, couvá a čeká na rozjeté útoky, oni si to tam šikovně nahazovali, napadali a byli nepříjemní.“


To je hokej

Nepříjemní budou třinečtí hokejisté poblíž soupeřovy branky určitě i dnes, protože především v ofenzívě je od začátku sezóny síla tohoto týmu. A tak je víc než pravděpodobné, že lítých osobních soubojů se slávistickou obranou nebude zrovna málo. Což ale útočník Ocelářů Jan Peterek bere jako samozřejmost.


„Jo to bývá v play off. To je hokej, hra do těla. Takže se nemůže nikdo divit, že ho nabere, že ho srovná. Že by tam byly nějaké averze, ty jsi mě srazil, já tě srazím příště, tak to určitě ne,“ říká Jan Peterek.

Připomeňme, že druhé utkání semifinále play off začíná v 18,10.

Aleš Procházka, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme