Hokejové sny? Spíš noční můry, říká hokejový brankář Závorka

Třebaže do konce základní části hokejové extraligy zbývá už jen jedno kolo, pouze čtyři týmy mají v této chvíli jasno o svých příštích soupeřích. Týká se to mužstev, která budou účinkovat ve skupině o udržení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka byl pro liberecké střelce velkou překážkou

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka byl pro liberecké střelce velkou překážkou | Zdroj: ČTK

Teoreticky vzato by tedy i brankáři oblékající dres Liberce, Karlových Varů, Olomouce a Slávie mohli už přemýšlet, s kým budou mít tu čest. Nebo už je to pro ně před koncem sezóny zbytečný luxus?

„Týmy znám, ale před každým zápasem děláme s panem Knížeckým takovou analýzu,“ dává nahlédnout do karlovarské hokejové kuchyně Tomáš Závorka.

„Ukazuje nám charakteristický věci pro každý mančaft. Když se nějaká situace v zápase vyskytne, tak mi to blikne v hlavě. Takže se chystáme takhle.“

Přehrát

00:00 / 00:00

V hokejové extralize se odehraje poslední kolo základní části, o týmech, které budou hrát play-out už je ale jasno

Přemýšlet za domácí úkol o nejbližším utkání - to je pro gólmana Energie aktuální i teď, pár hodin před veledůležitým kláním v Olomouci.

„Pro nás vlastně začíná play-out už v neděli. Když tam urveme nějaké body, tak to bude super.“ Střežit branku týmu, který se snaží uniknout hrozbě baráže, to není zrovna záviděníhodný úkol, ale i tak se může karlovarský brankář hokejem občas bavit.

„Cítím se dobře, i když program je hodně náročný. Ale samozřejmě, když vyhráváme, tak se únava vstřebává daleko snáz.“ A co takhle hokejové sny? Dopřává si je Tomáš Závorka alespoň občas?

„Někdy, ale jsou to takový noční můry. Třeba, že se hraje a mě nejde nasadit lapačka a jsem furt v kabině, i když už běží hra. Takovýhle sny mám, ale pak se vzbudím a jsem rád, že to byl jenom sen,“ usmívá se brankář Závorka.

A o čem se asi zdálo v noci na dnešek dalším extraligovým gólmanům? Nejspíš o zápasech 52. kola, ve kterých si to například Sparta a Kometa Brno na dálku rozdají o třetí místo a Zlín s Plzní pro změnu o přímý postup do play off.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme