Hokejové Vítkovice prohrály podeváté v řadě, Plzeň zvítězila v Liberci

Série porážek hokejistů Vítkovic pokračuje. Dohrávaný zápas 10. kola s Litvínovem sice dokázali hráči ostravského celku dvakrát vyrovnat, na rozhodující gól 47 před koncem ale zareagovat nedokázali. Litvínov napravil zaváhání v Karlových Varech, zato domácí prohráli už 9 zápasů za sebou. Venkovní vítězství slaví i Plzeň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovičtí hokejisté v domácím prostředí na Litvínov nestačili

Vítkovičtí hokejisté v domácím prostředí na Litvínov nestačili | Zdroj: ČTK

Vítkovice vstoupily do zápasu náporem, ale jedinou větší šanci Huny zastavil brankář Francouz a jako první se prosadili hosté, když v 16. minutě využil František Lukeš zmatků v obraně Vítkovic a zařídil Vervě vedení po první třetině.

Vyrovnání se ostravský tým dočkal po osmi minutách druhé třetiny, když krásnou Svačinovu přihrávku zpoza branky proměnil Rudolf Huna. Hosté ale šli znovu do vedení díky druhému gólu Františka Lukeše v zápase.

V poslední třetině se Vítkovice snažily vyrovnat. Brankář Francouz musel předvádět skvělé zákroky a pomohla mu i tyč, na dělovku Vladimíra Svačiny z 54. minuty ale gólman Litvínova nestačil.

Minutu a deset sekund před koncem byl za hrubost potrestán domácí Kovář a hosté přesilovku využili. Karel Kubát gólem 47 sekund před koncem rozhodl o vítězství Litvínova 3:2 a deváté porážce Vítkovic v řadě. Hosté se díky výhře dostali na druhé místo v tabulce.

Hokejisté Liberce se před domácím publikem představili téměř po třech týdnech, zároveň šlo o libereckou premiéru nového trenéra Bílých Tygrů Rostislava Čady. Ta se ale nepovedla.

Vítězství hostující Plzně zařídil dvěma brankami v 10. a 36. minutě Václav Pletka. Čtyři a půl minuty před koncem sice snížil domácí Tomáš Urban, vyrovnat už ale domácí tým nedokázal.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Huna (Svačina), 54. Svačina (Roman, Zíb) - 16. Lukeš (Majdan, Zeman), 36. Lukeš (Hübl), 60. Kubát (Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6, navíc Chaloupka a Zeman (oba Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4052.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 56. T. Urban (Voráček, Radivojevič) - 10. Pletka (Mozík, J. Sýkora), 36. Pletka (Kadlec, Kratěna). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc Ulrych (Liberec) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4099.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme