Hokejovou reprezentaci čeká test před MS, utká se ve dvou zápasech s Nory

Českou hokejovou reprezentaci čekají dva zápasy v Norsku v rámci Euro Hockey Challenge. Končí tak tři týdny, během kterých národní tým pouze trénoval. Zítra v Lillehammeru odstartuje zápasová příprava před dlouho vyhlíženým domácím šampionátem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace odletí do Norska ke dvěma zápasům série Euro Hockey Challenge (ilustrační foto)

Hokejová reprezentace odletí do Norska ke dvěma zápasům série Euro Hockey Challenge (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Do Norska se chystá 9 obránců a 13 útočníků. Z brankářů pak Kovář a Machovský.

„Někteří hráči nehráli skoro tři neděle. Vyzkoušíme si různé varianty přesilovek, oslabení, hru pět na pět. Hráče už potřebujeme vidět v akci,“ vysvětluje Jaroslav Špaček, asistent trenéra Vladimíra Růžičky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Už potřebujeme vidět hráče v akci, těší se asistent Jaroslav Špaček na zápasovou prověrku s Norskem

Aby se dali stoprocentně zdravotně do pořádku, zůstanou doma například Sobotka, Smoleňák, Novotný či Čáslava. Reprezentace tak nastoupí bez nich proti poměrně známému soupeři ze Skandinávie.

„Nechali jsme si sestříhat pár věcí. Klukům je ještě chceme pustit, aby věděli, na co mají být připravení. Pár hráčů proti Norům nehrálo, i když základ mužstva proti nim nastoupil v loňských přátelácích a na mistrovství světa,“ upřesňuje Jaroslav Špaček.

„Uděláme si schůzku, nakreslíme si, jak chceme hrát a na co být připravení. Jinak to bude hlavně o zápasech a o situacích, které při nich vzniknou,“ pokračoval Jaroslav Špaček.

Série zápasů Euro Hockey Challenge je sice brána spíše jako příprava než turnaj. Špaček ale doufá v dobrou atmosféru.

„Když jsme hráli proti Norům v Děčíně, tak bylo vyprodáno, lidi přišli. Uvidíme, co se dá čekat v Norsku. Je tam tuhá zima, tak doufám, že lidé budou chtít vylézt z domovů a podívat se na hokej (úsměv),“ přeje si Špaček, aby třítisícová hala v Lillehammeru byla vyprodána.

Dvojzápasem, který je na programu v pátek a sobotu, startuje finální část přípravy na domácí mistrovství světa. Jestli se jí zúčastní i Jaromír Jágr, to Špaček neupřesnil.

„Necháváme ho v klidu. Pořádně nic nevíme, Florida se pořád může dostat do play-off. Komunikace mezi Jardou a Vláďou (Růžičkou) probíhá, ale nechal bych to zatím být,“ nechal si Jaroslav Špaček bližší podrobnosti pro sebe.

MS v hokeji 2015 | Foto: Český rozhlas

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme