Hokejovou reprezentaci neposílí Židlický, bratři Michálkové ani Hemský

Obránci Marek Židlický z New Jersey, Zbyněk Michálek z Phoenixu ani útočníci Milan Michálek s Alešem Hemským z Ottawy se v dresu české hokejové reprezentace po sezoně v NHL nepředstaví. Oznámil to kouč Vladimír Růžička, jenž zároveň doufá, že tým pro mistrovství světa v Minsku doplní posily z Tampy Bay, která v úterý vypadla v prvním kole Stanleyova poháru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do nové přesilovkové formace české reprezentace patří Marek Židlický (vlevo), Jaromír Jágr i Tomáš Plekanec

Do nové přesilovkové formace české reprezentace patří Marek Židlický (vlevo), Jaromír Jágr i Tomáš Plekanec | Zdroj: ČTK

V týmu Lightning působí útočník Ondřej Palát a obránci Radko Gudas s Andrejem Šustrem, ale adept na nejlepšího nováčka sezony Palát se vrátil do hry po zranění a ze stejného důvodu v úterý při porážce s Montrealem nenastoupil Gudas.

"Mluvil jsem s nimi už předtím a posílají se tam všechny náležitosti, aby byli uvolněni, takže uvidíme," uvedl Růžička, který má zatím jedinou jistou posilu z NHL - útočníka Jiřího Hudlera z Calgary.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další omluvenky pro MS počítá trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička

Výsledku zdravotních prohlídek hráčů Tampy Bay se kouč nebojí. "Buď hráč přijede, nebo nepřijede. Víc se stát nemůže," řekl Růžička.

Trenér, který reprezentaci dvakrát dovedl k titulu na světovém šampionátu, se musel vzdát naděje, že mužstvo posílí Židlický. "Je dobitý po sezoně. Letos nepojede, orazí si," uvedl na adresu zkušeného beka.

Zbyněk Michálek má problémy s kyčlí a hrozí mu prý operace. Jeho bratr Milan a Aleš Hemský nemají smlouvu na příští sezonu a Růžička s jejich účastí na šampionátu proto příliš nepočítal. "Asi nepojedou," uvedl Růžička, který stále čeká na vyjádření Jaromíra Jágra z New Jersey.

Pro přípravné zápasy ve Švýcarsku bude moci Růžička počítat s Michalem Jordánem z AHL, který si zahraje poprvé za reprezentační áčko. Před Švédskými hrami se pak k týmu připojí Jiří Hudler.

Národní mužstvo má za sebou poslední trénink před odletem do Švýcarska, kde proti domácím zakončí Euro Hockey Challenge dvěma zápasy - v pátek a v neděli.

ČTK, František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme