Hokejový rekordman František Ptáček si zvyká na přesun do Hradce Králové

Po dvaceti letech se do Hradce Králové znovu v září vrátí hokejová extraliga. V dresu Mountfieldu bude k nejzkušenějším v sestavě patřit obránce František Ptáček. V nejvyšší soutěži odehrál už 1083 zápasů a stal se extraligovým rekordmanem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 50. kola hokejové extraligy HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 22. února v Českých Budějovicích. Českobudějovický brankář Pavel Kantor chytá střelu, před ním jsou spoluhráč František Ptáček a Petr Čajánek ze Zlína (uprostřed).

Utkání 50. kola hokejové extraligy HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 22. února v Českých Budějovicích. Českobudějovický brankář Pavel Kantor chytá střelu, před ním jsou spoluhráč František Ptáček a Petr Čajánek ze Zlína (uprostřed). | Zdroj: ČTK

Devětatřicetiletý bek zažívá asi nejnáročnější léto své bohaté kariéry. Se spoluhráči si musel zvyknout na změnu prostředí, jinou kabinu a především výměnu Českých Budějovic za Hradec Králové.

"Je to těžké. Spousta domácích kluků byla v Budějovicích zabydlená. Kluci, co přišli, si sehnali bydlení a najednou musí jít jinam. Na tohle se jen tak nezapomene. Ale když přijdu na zimák, tak takové věci v hlavě nemám, soustředím se pouze na hokej," říká muž, který největší část hokejového života věnoval pražské Spartě.

Přehrát

00:00 / 00:00

František Ptáček myslí po přesunu do Mountfieldu hlavně na hokej

Poprvé se stěhoval až do Karlových Varů, kde se stal kapitánem Energie. Čtyři roky oblékal také českobudějovický dres. Poslední hektické stěhování bere jako nezbytnou součást své profese.

"Když to řeknu zjednodušeně, tak hokejové prostředí je pro mě všude stejné. Malé rozdílnosti jsou v servisu, kabina ale funguje všude stejně. Samozřejmě, že každý klub má jiné zvyklosti a každý masér kabinu vede jinak. Vše je však otázka času, než si člověk zvykne."

Zápasové vytížení a také nabitý tréninkový program pomohou jistě k rychlejší adaptaci na nové prostředí. V hradecké kabině přitom ani zatím nezbyl hráčům čas na bližší poznání východočeského města a třeba nějaké z místních kaváren.

Hrát hokej, který se bude líbit, přeje si manažer Hradce Králové Kmoníček

Číst článek

"Zatím je tréninkový plán nabitý, takže moc času není. A když je volno, tak jezdíme domů za rodinou. Kluci, co to mají dál, se za ní během sezóny nedostanou. Čím víc se ale blíží liga, tím ubude tréninků a nějaký čas se najde. Takže bude možnost jít si někam sednout a pokecat, kdo jak bydlí a jestli je třeba ještě někdo naštvaný."

Pro nový hradecký tým bude důležité najít společnou řeč s fanoušky. Podle povzbuzování během zápasů European Trophy společné námluvy probíhají bez komplikací.

Možná i proto, že do města se extraliga vrátila po dlouhých dvaceti letech a lidé se na konfrontaci s Pardubicemi, Spartou, Kladnem, Třincem a dalšími už těší.

Hokejisté extraligového klubu Mountfield HK se sešli 24. července poprvé na neoficiálním tréninku na ledě. Vpravo trenér Peter Draisaitl | Foto: ČTK

"Z vlastní iniciativy k nám do kabiny přišli dva zástupci fandů a kluci si s nimi půjdou posedět do fanklubácké hospody. Co jsem zvyklý z jiných týmů, tak se vazby s fanoušky časem udělají. Nejde to ale lusknutím prstu. Místní kluci, co tu už byli, by s kontaktem s fanoušky měli pomoci. Věřím, že s nimi budeme kamarádi a budeme podporovat jeden druhého."

O tom, jak spojení fanoušků s hradeckými hokejisty funguje, může hodně napovědět nedělní zápas Europhean Trophy, kdy na východ Čech zavítá finský tým Kärpät Oulu.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme