Hokejový reprezentant Ptáček věří před Běloruskem ve zlepšení svého výkonu

Hokejovou reprezentaci čeká večer první ze dvou zápasů proti Bělorusku v rámci Euro Hockey Challenge. Duel se hraje v Minsku a začíná v 18 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Testovací zápas v bratislavské hale pro MS v hokeji

Testovací zápas v bratislavské hale pro MS v hokeji | Foto: Vojtěch Berger

Český tým uspěl na úvod Euro Hockey Challenge v Norsku, kde dvakrát zvítězil 2:1. Konfrontace s Běloruskem, to ovšem bude jiná káva.

„Bělorusové budou určitě pojetím hry trošku jiní. Budou větší bruslaři, budou lepší do kombinace. Ale Norové byli zase houževnatí v osobních soubojích.“ domnívá se trenér Alois Hadamczik.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový reprezentant Ptáček věří před Běloruskem ve zlepšení svého výkonu

V zápasech proti Bělorusku se chce zaměřit na systém hry celého mužstva, především na obrannou činnost a založení protiútoku. Musí se však tentokrát obejít bez trojice Ondřej Němec, Petr Hubáček, Jiří Novotný. Kapitánské céčko převezme Petr Čáslava.

Chybět v sestavě by pak neměl zkušený obránce František Ptáček. Návrat do reprezentace slavil v Norsku, kde ovšem nebyl stoprocentně spokojen. „Myslím, že jsem úplně nenavázal na výkony, co jsem skončil extraligu. Také to bylo dané tím, že se na tom podepsalo čtrnáct dní volna. Doufám, že to bude lepší! Protože přeci jenom ty dva zápasy dostanou člověka zase zpátky do hry.“

A reprezentační budoucnost českobudějovického beka? Jak vlastně vnímá své šance startovat na mistrovství světa? Bude ho mrzet, kdyby z konečné nominace vypadl?

„Bavil jsem se o tomto s tátou, s kamarády. A říkám, tohle jsem měl před těmi ‘x‘ lety, když jsem měl šanci dostat se co nejvýše. Teď už asi z toho nebudu tak vystresovaný jako za mlada a prostě si užiji veškerý čas, co tady strávím. Je tady spousta dobrých kluků – hokejistů – a je důležité, jak komu vydrží zdraví. Podle toho se to bude odvíjet,“ uvedl František Ptáček.

Utkání Bělorusko - Česko v rámci Euro Hockey Challenge začíná v 18 hodin. Hrát se bude v nové aréně s kapacitou 15 tisíc fanoušků. Hala byla postavena s výhledem pro mistrovství světa 2014. Sobotní duel uvidí diváci v Bobrujsku.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme