Hráče jsem pouze sledoval, přiznal po návratu ze zámoří trenér Růžička

Když byl trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička na světovém šampionátu dvacetiletých, protáhl si už svoji cestu i na zápasy NHL. Zajímali ho hlavně hokejisté ve Východní konferenci, kde hraje hodně týmů s českým zastoupením.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vladimír Růžička na tiskové konferenci zopakoval, že od reprezentace odchází.

Trenér Vladimír Růžička na tiskové konferenci zopakoval, že od reprezentace odchází. | Foto: Tomáš Adamec

Z původního plánu ale nakonec trochu sešlo.

„Původně jsem se chtěl zkontaktovat s některými hráči, ale pak jsem si říkal, že buď se všemi, nebo s nikým. Tak jsem zvolil druhou cestu a s nikým jsem nemluvil. Pouze jsem hráče sledoval,“ přiznává Vladimír Růžička, proč nakonec poměrně dlouho před domácím mistrovstvím nechal hráče v klidu.

To, aby nikoho nezvýhodňoval, ale nebyl jediný důvod.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hráči jsem nemluvil, pouze jsem je sledoval, přiznal po návratu z inspekční cesty v NHL trenér Vladimír Růžička

„Když tam budu jako trenér národního mužstva chodit po kabinách, tak na mě v NHL nebudou koukat moc dobře. Všichni chtějí hrát play off a nevidí rádi, když se teď řeší mistrovství světa. Hráče budu kontaktovat v únoru a březnu.“

I tak je ale jasné, že týmem, po kterém Růžička nejvíc pošilhává, je New Jersey s velkým českým zastoupením. I proto byl český kouč na Devils během své krátké cesty nejčastěji. A na tribuně tak sledoval nejen Jaromíra Jágra.

„Z obránců byl nejvíce vidět Marek Židlický. Hlavně v ofenzivní práci a při přesilovkách má velký přehled na modré čáře,“ chválil Růžička.

New Jersey na tom není zrovna dobře, na play off to zatím nevypadá a například Patrik Eliáš se nechal slyšet, že by rozhodně vyměnil nominaci do utkání hvězd za lepší výsledky Devils, za které válí i Jaromír Jágr.

Voráček pomohl v NHL rozstřílet lídra konference, zvýšil náskok v čele bodování

Číst článek

Slavná 68 sice svoji reprezentační kariéru po loňském mistrovství světa v běloruském Minsku ukončila, ale o tom, že by se přeci jen v Praze ještě ukázal, se do konečné nominace bude pořád mluvit.

„Záleží na Jardovi. Nikdo ho nebude přemlouvat, sám nejlíp ví, co a jak. Teď se spekuluje o jeho výměně do mužstva, které bude hrát play off. Ještě je všechno hrozně daleko, je začátek ledna a nevíme, jak to bude vypadat dál,“ nechce předjímat Vladimír Růžička.

A i když v NHL jen tiše přihlížel, jeho mise účel splnila.

„To, co jsem potřeboval vidět, jsem viděl. Teď budu sledovat hráče v Evropě. V extralize, v KHL, ve Švédsku a Finsku. Pak se musíme připravit na nejbližší akci, kterou jsou dva zápasy doma s Ruskem,“ zve trenér českých hokejistů Vladimír Růžička na dvě únorová utkání Euro hockey tour proti Rusku.

Hraje se nejprve ve čtvrtek 5. 2. v Karlových Varech a pak v sobotu 7. 2. v Praze.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme