Irgl překročil domovské Vítkovice a zamířil do konkurenčního Třince

Příchod hokejového útočníka Zbyňka Irgla do Třince budí mezi fanoušky stále emoce. Zatímco někteří příznivci ostravského celku nazývají svého odchovance na sociálních sítích ironicky srdcařem, tak mezi fanoušky Ocelářů vládne z příchodu vicemistra světa z roku 2006 radost. A nejen mezi nimi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hráči doufají, že budou dávat Irglovi co nejvíce takovýchto gratulací

Třinečtí hráči doufají, že budou dávat Irglovi co nejvíce takovýchto gratulací | Zdroj: ČTK

„Teď jsem na něj trochu naštvaný, protože mi dal tři góly ze tří střel,“ říká brankář Šimon Hrubec, podle kterého má Zbyněk Irgl ještě lepší střelu než gólový rekordman Martin Růžička. „Zbyněk je výborný bruslař, je rychlý,“ dodává.

Nadšení gólmana Ocelářů z kvality nového spoluhráče ostře kontrastuje s reakcí prezidenta ostravského klubu Františka Černíka, kterou uveřejnil na svém facebooku. „Zbyňovi jsme nabídli nejvyšší smlouvu v historii. Věřili jsme, že to srdíčko rozhodne, ale nejsem kardiochirurg a ani finanční magnát,“ napsal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Irglův přesun zajímal i Radima Sajbota

„Samozřejmě o tom všem vím. Pan Černík dělal vše proto, abych se vrátil do Vítkovic. Ale já jsem říkal, že bych chtěl ještě zkusit něco jiného,“ říká Irgl.

Irgl není jediným odchovancem ostravského klubu, který zakotvil v nedalekém Třinci. Pod Javorovým působí v současné době, byť v roli trenérů např. Václav Varaďa anebo Marek Malík.

„Vítkovičák jsem, ale takový je hokejový život. Když se vrátili z ciziny Roman Šimíček a Vladimír Vůjtek, tak také šli do jiných klubů,“ vysvětluje Zbyněk Irgl, který v Česku nikdy za jiný klub než za Vítkovice nehrál.

I proto je zvědavý, jaká bude reakce ostravských fanoušků, až nastoupí proti mateřskému klubu v dresu největšího rivala. „Asi na mě budou pískat,“ tuší.

Radost třineckých příznivců z úlovku největší posily ovšem nemusí mít dlouhého trvání. Zbyněk Irgl může Oceláře kdykoli v případě zajímavé nabídky z KHL opustit. Umožňuje mu to klauzule ve smlouvě.

Radim Sajbot, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme