Jágr slaví 43. narozeniny. Důvodů k radosti ale letos v New Jersey moc nemá

New Jersey se trápí, na postup do play off NHL to letos nevypadá. A ani Jaromír Jágr není stoprocentně fit, dlouho nebyl na ledě, do zápasového tempa se musí znovu dostávat. O to těžší je to ve 43 letech. Právě takové narozeniny dnes Jaromír Jágr slaví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Filip Jandourek

Spíš než dostat by hokejoví fanoušci viděli Jágra radši dávat. I když po minulém mistrovství světa v běloruském Minsku kladenský odchovanec jasně řekl, že v reprezentaci končí, rádi by ho viděli ohlásit zájem startovat na domácím světovém šampionátu.

„Bude záležet jen na Jardovi, není to o přemlouvání. Jsou teď i určité spekulace, že by ho Devils mohli vyměnit do mužstva, které bude hrát play off. Do šampionátu je ještě daleko,“ říká trenér národního týmu Vladimír Růžička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Legendární hokejový útočník Jaromír Jágr dnes slaví 43. narozeniny

Není to poprvé, co Jágr reprezentační konec oznámil a pak se znovu vrátil. Poměrně pravděpodobný je ale scénář, o kterém mluvil Růžička, tedy výměna do klubu, kde by mohl legendární útočník bojovat o Stanley Cup.

„Trénoval jsem Jaromíra ve Washingtonu, a tak vím, jak moc miluje hokej. Je tak vytrvalý, že dosáhne vždy toho, po čem touží. Má toho za sebou už hodně, hrál na mnoha světových šampionátech a vždy pozná, jestli bude platný,“ říká bývalý Jágrův trenér z Washingtonu a aktuální kouč švýcarské hokejové reprezentace Glen Hanlon.

„Třeba se jednou probudí a zjistí, že to půjde. Stále máme ale hodně času a stát se může cokoli,“ přemítal Hanlon.

Na obhlídce Prahy před květnovým světovým šampionátem se Hanlon přiznal, že Jágra stále obdivuje.

„Když se podíváte na minulou sezonu, odehrál snad všechno a dával góly. Co jsem tak četl a viděl, vůbec by mě nepřekvapovalo, když by v NHL ještě několik sezon odehrál. V tomhle věku je už ale velmi těžké po dlouho sezoně ještě bojovat tři týdny na mistrovství světa. Znám ho. Když bude vědět, že odvede to nejlepší, bude hrát. V opačném případě nebude chtít uškodit týmu,“ myslí si Hanlon.

Jágra hokej Devils nebaví

Slavné osmašedesátce se na téma reprezentace moc mluvit nechce, má aktuálně s New Jersey jiné starosti, týmu se nedaří, play off je v nedohlednu a trápí se i český veterán.

„Vůbec mě to nebaví, ale to se nedá nic dělat. Přijdou trenéři, kteří mají svůj systém, a tobě nic jiného nezbývá než se tomu nějakým způsobem podřídit, prostě takhle hrajeme,“ vysvětloval Jágr.

„Hlavně jsem byl dlouhou dobu nemocný. Nebyl jsem 20 dní na ledě, což je pro profesionálního hokejistu hrozně dlouhá doba. Dostaneš se do toho, ale nejsi na stejné úrovni nebo nemáš ten stejný pocit z hokeje, jako kdybys trénoval každý den,“ dodal Jágr ke své formě.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme