Jágr všechny překvapí, říká před startem NHL Milan Nový

Hodinu po půlnoci českého času začne další ročník nejslavnější hokejové soutěže světa - zámořské NHL. Třicet týmů je připraveno poprat se o nejcennější hokejovou trofej světa - Stanley Cup. Najít mezi nimi největšího favorita není zrovna snadný úkol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr po návratu do NHL září

Jaromír Jágr po návratu do NHL září | Zdroj: ČTK

"Soutěž je hodně vyrovnaná, šest až osm týmů může vyhrát. Myslím, že Washington, Pittsburgh i Boston se v play off dostanou hodně daleko," vypočítává největší adepty na celkové prvenství Milan Nový. Nejlepší český kanonýr historie bude svou pozornost upírat v letošní sezóně k výkonům dvou klubů.

"Budu sledovat Washington a Jardu Jágra. Za Washington jsem hrál a myslím, že jim současná brankářská dvojice hodně pomůže hlavně v play off. A samozřejmě Philadelphii, protože jsem s Jardou hrál a přeju mu, aby se s mužstvem dostal co nejdál," připomíná Milan Nový nejen českou brankářskou dvojici Tomáš Vokoun - Michal Neuwirth ve Washingtonu, ale samozřejmě také návrat Jaromíra Jágra do NHL po třech letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová legenda Milan Nový předpovídá Jágrovi velmi dobrou sezónu v NHL

"Viděl jsem ho v Kladně trénovat. Myslím, že je ve výborné kondici. Doufám, že mu bude dělat na dálku radost Kladno a nebude se muset až tolik zabývat jeho řízením a bude sypat góly za Philadelphii," doufá Milan Nový.

Právě to, že Jaromír Jágr bude svou pozornost tříštit mezi výkony na ledě v dresu Philadelphie a povinnosti majitele kladenských Rytířů, se může negativně podepsat na jeho hře v NHL. Nic jiného by mu podle Milana Nového nemělo bránit sbírat body za branky a asistence.

"Dokázal to už v přípravných zápase. Navíc ve Philadelphii bude mít k dispozici skvělé, mladé hráče. Když bude Jarda zdravý, tak ty body dělat bude, to je prostě dané," je přesvědčen Nový.

Udělá víc bodů, než tipují novináři

Nejlepší Evropan historie NHL by se tak měl v této sezóně posunout v tabulce produktivity z devátého místa, které mu aktuálně patří. Kam až se posune, bude záležet na tom, kolik kanadských bodů během sezóny posbírá.

"Není dobré si dávat nějaké cíle. Ale myslím, že všechny hodně překvapí a udělá víc bodů, než kolik tipují média. A to mu přeju," usmívá se Milan Nový.

Mimochodem, to číslo, které novináři tipovali, bylo 50 až 60 bodů. První z nich by rád Jágr získal už dnes v noci, kdy se Letci z Philadelphie představí na ledě posledních vítězů Stanley Cupu - bostonských Medvědů.

Alena Benešová, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme