Jaromír Jágr bude hrát na hokejovém MS na Slovensku

Hokejista Jaromír Jágr bude spolu se svými spoluhráči obhajovat titul mistrů světa na šampionátu na Slovensku. Útočník Omsku potvrdil svou účast na mistrovství trenérovi české reprezentace Aloisi Hadamczikovi. Pro Jágra skončila klubová sezóna v pondělí, kdy Omsk prohrál sedmý duel čtvrtfinálové série KHL s Magnitogorskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr s vítězným pohárem hokejistů z MS v Německu

Jaromír Jágr s vítězným pohárem hokejistů z MS v Německu | Foto: Tomáš Adamec

Podle Hadamczika si oba ještě zavolají a domluví se, kdy se devětatřicetiletý útočník k týmu připojí.

Jágr hrál na posledních třech velkých akcích národního týmu - loni na mistrovství světa v Německu a na olympijských hrách ve Vancouveru a v roce 2009 na šampionátu ve Švýcarsku.

Stávající kádr české reprezentace doplní v pondělí na srazu také hráči ostatních evropských klubů, které skončily v play off. Trenéru Hadamczikovi se tak budou hlásit například útočník Jaroslav Hlinka ze švédského Linköpingu nebo brankář Jakub Štěpánek z Petrohradu. U Romana Červenky z Omsku se teprve uvidí, jak jsou na tom jeho zraněná záda.

Český tým sehraje prvního a druhého dubna dva zápasy v Norsku, o týden později dva v Bělorusku a za další týden se dvakrát utká v Litvínově se Švýcarskem. Od 21. do 24. dubna jsou na programu České hokejové hry v Brně, závěrečný turnaj Euro Hockey Tour, a 27. dubna se Češi střetnou s Kanadou.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme