Jaromír Jágr je v Česku, na MS se zatím připravoval sám

Náročná sezona mu skončila před měsícem, přesto hokejista Jaromír Jágr zůstal v Omsku, kde sám se udržoval v kondici před mistrovstvím světa. To začíná za dvanáct dní a k českému národnímu týmu se za pár hodin připojí i Jágr, který dnes dopoledne přiletěl do Česka a už se chystá přidat ke svým spoluhráčům a zapojit se do reprezentační přípravy před světovým šampionátem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr s vítězným pohárem hokejistů z MS v Německu

Jaromír Jágr s vítězným pohárem hokejistů z MS v Německu | Foto: Tomáš Adamec

Tým, za který Jaromír Jágr v Rusku hraje - Avangard Omsk, vypadl v z play-off KHL už ve čtvrtfinále. Jágr tak měl mezi ligou a reprezentační přípravou před mistrovstvím světa spoustu času, který vyplnil samozřejmě tréninkem. Tak aby se nepřipojil k národnímu týmu ve špatné formě. Ale s plnohodnotným tréninkem se to rozhodně srovnávat prý nedalo.

„Spíš se trénuje síla. Každý na to má jiný názor, není to jednoduché. Co tam můžeš sám dělat? Herní situace tam nikdy nenacvičíš. Tam jde o to, aby jsem měl alespoň nějakou sílu nebo jsem neztratil rychlost. A pak musíš doufat, že v přípravných zápasech, než začne mistrovství světa, že se do toho nějak dostaneš,“ prohlásil slavný český útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr je v Česku, na MS se zatím připravoval sám

V loňské sezoně měl Jaromír Jágr trošku jednodušší pozici. S týmem, teď je myšleno s tím, za který v Rusku hraje, zůstal prakticky až do mistrovství světa. A jak sám říkal, mohl právě díky tomu nacvičovat kombinace, přihrávky a vlastně vše, co ke hře patří. Pak se ale změnily regule a po letošním play-off se všichni jeho spoluhráči sbalili a odjeli.

„Minulý rok to bylo trošku jednodušší, protože regule byly úplně jiné, co se týká KHL. Hráči museli zůstat do 30. dubna, i když jim skončila sezóna. Takže jsme minulý rok trénovali společně. Letos to bylo udělané tak, že si po play-off hráči zabalí věci a odjedou domu. Takže jsem tam zůstal úplně sám,“ konstatoval Jaromír Jágr.

A proč zůstal sám? Jednoduše proto, že se mu v Rusku líbí. Jak se sám připravil a jestli se dostal znovu do formy, o tom se mohou přesvědčit čeští fandové na vlastní oči. Jágr si zahraje na Českých hokejových hrách v Brně. Ne všechny tři zápasy, ale dvě utkání turnaje. Podle dohody s trenérem Hadamczikem by měl ve čtvrtek nastoupit proti Finsku a v sobotu proti Rusku.

„My jsme mluvili krátce, to bylo před týdnem, než začaly přípravné zápasy se Švýcary. A domluvili jsme se, že nastoupím v Brně. No a pak bude ten poslední přípravný zápas proti Kanadě,“ uvedl Jaromír Jágr.

Jen pro upřesnění - s Kanadou se v pražské O2 Aréně střetne český národní tým 27. dubna.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme