Jaromír Jágr si nemohl vybírat, ale Floridu jako novou výzvu bere

Nejvíce hokejových dresů s číslem 68 se teď zřejmě prodává ve městě Sunrise ve Spojených státech. Právě tam totiž sídlí jeden z nejmladších klubů zámořské NHL Florida Panthers, který je už pár hodin bohatší o výraznou posilu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se snaží dorazit puk za záda Henrika Lundqvista

Jaromír Jágr se snaží dorazit puk za záda Henrika Lundqvista | Zdroj: Reuters

Asi není těžké uhádnout, které jméno v posledních hodinách vyslovují hokejoví komentátoři i fanoušci nejčastěji. Nejenom oficiální web NHL je plný zpráv o zřejmě nejsenzačnějším trejdu této sezony a v případě Jaromíra Jágra o nejpřekvapivějším přestupu kariéry.

Ano, Jágr už hrál ve Philadelphii, Dallasu, z Ameriky si odskočil i do Ruska, ale přesun z New Jersey na Floridu byl teď asi nejméně očekávaný ze všech.

Překvapil i Jaromíra Jágra, který deníku Sport prozradil, že s ním otázku výměny dresu nikdo dopředu neprobíral, že si rozhodně nemohl vybírat, ale že novou výzvu bere. Koneckonců, celá transakce může být výhodná pro všechny strany.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr si nový klub vybírat nemohl, ale Floridu jako novou výzvu bere a je spokojený

Česky útočník byl v posledních týdnech jen málo na ledě a několik dní před výměnou reportérovi Radiožurnálu prozradil:

„Jsem profesionál, ať se děje, co se děje. Moje práce je odevzdávat co nejlepší výkony. A tomu nějakým způsobem podřídit svůj život. I kdyby se něco stalo a šel jsem někam jinam, tak chci být v nejlepší formě, abych tomu týmu pomohl. Abych tým, který mě chtěl, nezklamal.“

A právě od výkonů Jaromíra Jágra si teď zřejmě hodně slibují na Floridě. Českému útočníkovi musí opravdu hodně věřit. Jinak by jen stěží New Jersey přenechali právo výběrů ve druhém kole letošního draftu a v třetím kole v příštím roce, jak často komentátoři připomínají.

Ve vysílání Radiožurnálu na to narážel i hokejový expert deníku Sport Pavel Bárta.

„Florida je tým, který Jaromíra Jágra potřebuje. Je to mužstvo v přestavbě, které má spoustu mladých hráčů.“

Jaromír Jágr má Floridě přinést hlavně zkušenosti a samozřejmě góly

Číst článek

Na velké zkušenosti třiačtyřicetiletého útočníka experti často upozorňují, někteří připomínají, že Jágr sám odehrál podobný počet zápasů jako Florida od svého vstupu do NHL dohromady. I proto by měl dostat na ledě mnohem více prostoru oproti posledním týdnům.

Zřejmě bude hrát v některém z prvních útoků, je dost pravděpodobné, že bude na led naskakovat i v přesilovkách, aby svému novému týmu do play-off pomohl.

„Má přinést hlavně zkušenosti a samozřejmě i nějaké góly. Má hráče vést a být jejich mentorem. Mužstvo má dva body na play-off a Jaromír Jágr by jim měl pomoci,“ tvrdí Pavel Bárta.

 

Panteři hrají nejslavnější hokejovou soutěž na světě poměrně krátce, od roku 1993. V té době už měl Jaromír Jágr na svém kontě dva získané Stanley Cupy s Pittsburghem, což také ukazuje, jak slavný a zkušený hráč na Floridu přichází.

Do klubu, který už někteří Češi pomohli proslavit, třeba někdejší úspěšní reprezentanti Tomáš Vokoun, Jaroslav Špaček nebo Radek Dvořák.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme