Jedničkou mezi brankáři bude Salák, kapitánem týmu Voráček

Trenér Vladimír Růžička určil brankářskou jedničku a kapitána týmu. V brankovišti bude vládnout Alexander Salák, post dvojky bude zastávat Ondřej Pavelec. S kapitánským céčkem na dresu nastoupí Jakub Voráček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Jakub Voráček bude kapitánem české reprezentace na MS v Praze

Útočník Jakub Voráček bude kapitánem české reprezentace na MS v Praze | Zdroj: ČTK

Útočník Philadelphie byl nejlepším českým hráčem v NHL a celkově pátým nejproduktivnějším útočníkem celé soutěže.

I proto by měl být ofenzivním tahounem a jednou z hlavních osobností současného reprezentačního týmu. Jeho asistenty budou dva nejzkušenější hráči, útočník Jaromír Jágr a obránce Jan Hejda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme vynikající tři gólmany, ale do brány může jít jenom jeden. Po loňském mistrovství sázím na 'Salyho', řekl k brankářské otázce před startem MS trenér Vladimír Růžička

Alexander Salák prožil vynikající sezonu v KHL, když svými výkony pomohl Novosibirsku k postupu do play-off. Ve vyřazovací části došel Novosibirsk až do finále Východní konference, kde prohrál s Kazaní 1:4 na zápasy.

„Jakub Kovář měl vynikající přípravu, Ondra Pavelec chytal výborně v NHL, Saša Salák chytal výborně v Rusku. Sázím na ‚Salyho‘. Po loňské sezoně, kdy odchytal celý mistrovství a chytal parádně,“ zdůvodnil svoje rozhodnutí trenér Vladimír Růžička.

„Myslím si, že máme vynikající tři gólmany, ale do brány může jít jenom jeden. Uvidíme, jak to bude dál,“ dodal trenér českého týmu.

„Je to čtvrtý velký turnaj, když to člověk vidí, je to přece jenom něco jiného. Zase to budou těžký zápasy, ale zkušenosti určitě pomůžou. Růža mi věří, za což jsem samozřejmě rád, ale on věří všem třem gólmanům,“ říkal spokojený Alexander Salák.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme