Jiný soupeř by nás potrestal víc, uvědomuje si Jaroslav Špaček

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa vítězstvím nad Slovenskem 3:2 v prodloužení. Dvě minuty před koncem třetí třetiny ještě národní tým prohrával. Asistent Vladimíra Růžičky Jaroslav Špaček měl výtky hlavně ke hře v obraně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka (vlevo) a Martin Ševc přehráli v souboji Slováka Ladislava Nagyho

Roman Červenka (vlevo) a Martin Ševc přehráli v souboji Slováka Ladislava Nagyho | Zdroj: ČTK

„Trošku jsme soupeře podcenili. Mysleli jsme si, že Slováci nebudou tak silní a nechávali jsme se přehrávat a prohrávali jsme osobní souboje,“ viděl hlavní nedostatky české hry asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček.

Český tým přitom svého slovenského soupeře přestřílel. „Byli jsme moc naladění na útočnou notu a nechtěli jsme plnit defenzivní úkoly. Kdybychom hráli s jiným soupeřem, potrestal by nás více góly,“ varuje Růžičkův asistent.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reprezentační asistenta Jaroslava Špačka se po zápase se Slovenskem ptal František Kuna

Utkání se Slovenskem bylo také hodně vyhecované. „Slováci k zápasu lépe přistoupili. Hráli, jako kdyby šlo o finále. Měli jsme štěstí, že jsme vyrovnali dvě minuty před koncem. Ale kdybychom plnili úkoly od začátku, zápas by se vyvíjel jinak,“ předpokládá Špaček.

Výhru v prodloužení ale nebere jako ztrátu. „Byl to důležitý na začátku turnaje. Dva body mají cenu zlata. Máme těžkou skupinu, těžké 3 zápasy na začátku a tohle byla prověrka. Musíme si sednout, zjednodušit hru a hrát lépe v obraně,“ plánuje čtyřicetiletý trenér.

Obránci moc riskovali, vadilo po 1. zápase Růžičkovi. Musí nahradit Poláka

Číst článek

Velkou komplikací je zranění obránce Romana Poláka. „S Romanem jsme počítali do speciálních týmů, hlavně do oslabení. Určitě není jednoduché a budeme to muset dál řešit,“ ví muž, který má u reprezentace právě obránce na starosti.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme