Kapitán Červenka: Nehráli jsme dobře, když nemáme ani bod

Ani v závěrečném utkání Karjala Cupu česká hokejová reprezentace na body nedosáhla. S Ruskem prohrála 1:3 a na úvodním podniku Euro Hockey Tour obsadila poslední místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka a Jakub Klepiš se radují z gólu v ruské brance

Roman Červenka a Jakub Klepiš se radují z gólu v ruské brance | Zdroj: ČTK

Ve hře českého týmu bylo na Karjala Cupu až příliš hluchých míst. Vázla především obranná činnost a z toho pramenící přechod do útoku. Navíc mužstvo pykalo za zbytečná vyloučení.

V duelu proti Rusku jediný gól zaznamenal Jakub Klepiš. Celkový dojem z vystoupení na první akci nové sezóny mu však radost z něj kazil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán Červenka: Nehráli jsme dobře, když nemáme ani bod

,,Spokojenost určitě není, tři zápasy, tři prohry. To by se nemělo stávat a ti, co pojedou na příští sraz, k tomu musí přistoupit úplně jinak. Dělali jsme hodně osobních chyb, a proto prohrávali,“ řekl Klepiš.

Zkrátka, zdálo se, že ne všichni odevzdali na ledě to, co se od nich očekávalo a co si přál kouč Alois Hadamczik. ,,To si nemyslím, každý z nás je profesionál a hraje něco jiného v klubu a v reprezentaci. Ale my si řekli, co jak budeme hrát a neplnili to,“ líčil Klepiš.

Jedno je jisté. Češi vstoupili do sezóny jako mistři světa. Že by je neúspěch ve Finsku vrátil zpátky na zem? Každopádně s tlakem naši hokejisté počítali.

,,S tím se dalo počítat, že o každé naší prohře se bude psát. To nás mrzí, chtěli jsme se předvést v jiném světle a nepovedlo se to,“ ví moc dobře Jakub Klepiš. Jen těžko se při nulovém bodovém zisku hledají na hře českého týmu pozitiva.

Příště možná jiní

,,Těžko můžeme říkat, že jsme hráli dobře, když nemáme ani bod. Ale zavinili jsme si tosami. Proti Švédům jsme hráli 45 minut dobře, pak nám zápas po vlastních chybách utekl. Proti Finům to samé. A Rusko jsme po naší chybě nechali soupeře zvýšit na 3:1. Jestli chcem vyhrávat,tak takové chyby nemůžeme dělat,“ potvrzují slova kapitána Romana Červenky.

A budoucnost současného reprezentačního týmu? Další prověrka čeká v prosinci. Trenér Alois HAdamczik byl spokojen s výkonem padesáti procent hráčů. Dají se proto čekat před druhým turnajem Euro Hockey Tour výrazné změny v sestavě?

,,My jsme na rozdíl od Finů a Švédů omezení, nemáme takový výběr. Uvidíme, jestli se vyléčí zranění hráči – Rachůnek, Blaťák, Sičák, Barinka, Rolinek. A také se podíváme do extraligy, co budou předvádět třeba Koukal, Kolář, Starý, Kovář,“ naznačil možný směr trenér Alois Hadamczik.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme