Kapitán hokejistů Zlína Petr Čajánek ukončil kariéru

Hokejový útočník a kapitán Zlína Petr Čajánek ukončil kariéru. Rozhodl se tak hned po vyřazení svého týmu v sedmém zápase čtvrtfinále play-off s Kometou Brno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Petr Čajánek

Hokejista Petr Čajánek | Foto: František Tichý | Zdroj: Český rozhlas

Čajánek už uvažoval o ukončení bohaté kariéry po minulé sezoně, ve které získal s PSG Zlín mistrovský titul, ale nakonec se rozhodl pokračovat. Tentokrát už oznámil definitivní konec.

Na svém kontě má zlínský patriot nejen titul s mateřským klubem, ale hlavně tři tituly mistra světa. Nechyběl ani v bronzové sestavě na olympijských hrách v Turíně a byl i členem týmu, který ve Světovém poháru v roce 2004 došel do semifinále.

Ke konci Čajánkovy kariéry přispěl i jeho synovec. Symbolické, říká zlínská legenda

Číst článek

V extralize dokázal se Zlínem kromě zmíněného titulu získat ještě čtyři druhá místa a jeden bronz. Prosadil se i v zahraničí. Čtyři sezony oblékal dres St. Louis v zámořské NHL, v ruské nejvyšší soutěži vystřídal Kazaň, Dynamo Moskva a Petrohrad.

V NHL odehrál v základní části 269 zápasů, vstřelil 46 gólů a přidal 107 asistencí. V play-off nastoupil k sedmi zápasům, ve kterých si připsal dvě asistence. V Rusku vyhrál s Petrohradem Spenglerův pohár.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme